MUNDIJAL U RUSIJI: Hrvati perfektni idu u nokaut fazu! - Volim Podgoricu

MUNDIJAL U RUSIJI: Hrvati perfektni idu u nokaut fazu!

Hrvatska je pobjedom nad Islandom (2:1) potvrdila prvo mjesto u grupi D i zakazala duel sa Danskom u osmini finala – meč se igra 1. jula u Nižnjem Novgorodu, a bolji će u četvrtfinalu ići na pobjednika meča Rusija – Španija.

“Vatreni” su druga ekipa u dosadašnjem toku Mundijala koja je završila grupnu fazu sa maksimalnih devet bodova (nakon Portugala) – zahvaljujući golu Ivana Perišića, koji je u 90. minutu, na dodavanje Milana Badelja, fantastično gađao dijagonalu, u same rakle. Pravo u srca islandskih fudbalera i navijača, koji su sanjali plasman u drugu fazu u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu.

“Ribari” su u samom finišu bili na gol od raja – imali su 1:1, nakon izjednačujućeg gola Sigurđsona iz penala, a kada su Argentinci poveli protiv Nigerijaca, jurnuli su po pogodak koji bi ih odveo u 1/8 finala.

Ali, umjesto hrvatska, zatresla se njihova mreža – momci Zlatka Dalića, iako u kombinovanom sastavu, odigrali su profesionalno, sportski, pokazali da su veliki tim, na sreću svih Argentinaca, iako bi im i poraz donio 1. mjesto u grupi.

Islanđani su bili opasniji u prvom poluvremenu, ali ipak nedovoljno konkretni protiv tehnički boljih Hrvata, koji su prvu pravu akciju na meču pretvorili u gol. Milan Badelj, vezista Fiorentine, uhvatio je fantastičan volej i najavio epolog u Rostovu na Donu…

ISLAND – HRVATSKA 1:2

Rostov na Donu – “Rostov Arena”. Gledalaca: Sudija: Meteu Lahos (Španija). Strijelci: Sigurđson (penal) u 76. minutu za Island, Badelj u 53. i Perišić u 90. minutu za Hrvatsku. Žuti kartoni: Hilfredson, Finabogason, Sevarson (Island), Pjaca, Jedvaj (Hrvatska).

Island: Haldorson, Sevarson, Ingason, R. Sigurdarson, Magnuson, Gunarson, Halfredson, Gudmundson, G. Sigurdson, Bjarnason, Finbogason.

Hrvatska: Kalinić, Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car, Pivarić, Modrić, Badelj, Pjaca, Kovačić, Perišić, Kramarić.

(Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com