,,Smije li Dritan Abazović da prenese ili lajkuje ovu fotografiju?” (FOTO) - Volim Podgoricu

,,Smije li Dritan Abazović da prenese ili lajkuje ovu fotografiju?” (FOTO)

Funkcioner Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj objavio je fotografije švajcarskih reprezentativaca Granita Džake i Džerdana Šaćirija, koji na svjetskom prvenstvu u fudbalu proslavljaju golove gestom dvoglavog orla.

Prenoseći Fejsbuk objavu albanskog premijera Edija Rame na kojoj uz fotografije reprezentativaca piše “slika dana”, Đeljošaj je napisao: “Smije li Dritan Abazović da prenese ili lajkuje ovu fotografiju”, napisao je Đeljošaj, aludirajući na negodovanja dijela javnosti zbog objave odbornika pokreta URA iz Ulcinja Omera Barjaktarija u kojoj se slavi Džakin gol.

Džaka i Šaćiri, koji su porijeklm sa Kosova, proslavili su golove na utakmici protiv reprezentacije Srbije pokazujući simbol dvoglavog orla na albanskoj zastavi.

Njihov potez je u dijelu sportske javnosti ocijenjen kao provokacija, dok su u stručnom štabu Švajcarske poručili da su time “pokazali nedostatak političke senzibilnosti” i “miješanja politike u sport”.

Zbog neprimjerenog slavlja Fifa je samo novčano kaznila švajcarske reprezentativce. Šaćiri je izjavio da su ga tokom slavlja “ponijele emocije”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com