S migrantima možda poraste kriminalitet - Volim Podgoricu

S migrantima možda poraste kriminalitet

Za očekivati je da sa prilivom migranata može doći do povećanja krivičnih djela, poput krađa, razbojništava ili fizičkih napada, rekao je vršilac dužnosti Uprave policije Crne Gore, Vesko Damjanović.

 U Crnoj Gori dnevno se registruje između deset i 20 migratana: Damjanović (Arhiva)

On je, govoreći o izazovima koje nosi priliv migranata, rekao kako dosadašnja iskustva pokazuju da Crna Gora nije imala problema koji su iziskivali veći bezbjednosni aspekt.

Damjanović kaže i da ništa ne ukazuje na to da priliv izbjeglica može biti prijetnja za nacionalnu bezbnjednost.

“Za očekivati je da može doći do povećanja krivičnih djela, recimo krađa, razbojništava, fizičkog napada. Kriminalitet je promjenjiva kategorija. Pripremanjem prihvatnog centra namjera nam je da te ljude držimo pod kontrolom, da se ne kreću baš slobodno, da budu kontrolisani, da se identifikuju, da vidimo odakle dolaze, gdje su bili, jesu li učestvovali u ratnim žarištima”, rekao je Damjanović u Jutarnjem programu.

Apelovao je na građane da sarađuju s plicijom i da sve što nije u redu i što privlači pažnju prijave na vrijeme, kako bi se adekvatno reagovalo.

Napominjući kako se u Crnoj Gori dnevno registruje između deset i 20 migratana, Damjanović je istakao da brojka nije zabrinjavajuća.

Izuzetnu saradnju, kako je kazao, ima sa svim zemljama iz susjedstva.

“Mi smo ugroženi iz pravca Albanije, od graničnog prelaza Božaj, sjeverno 10 do 15 km i južno od prelaza Sukobin. Mi smo prateći sutaciju renovirali dva objekta na granici u tim ugroženim podrčjima. Migranti su do sada bili u tranzitu kad je riječ o Crnoj Gori”, podsjeća Damjanović.

RTCG

1 komentar

  1. E nesrece iz DPS oce da obezbijede nove glasace. Ka sto im je glavni bastion na Vrela Ribnicka , Rozaje i Konik, sad stizu hiljade novih migranta, i preko Bugarske falsifikat mafije DPS ce im vjerovatno obezbijediti licne karte i glasanje na sledecim izborima! E jado moj, e moji Crnogorci mnogi ce bit zivi, i docekat da ce od Crne Gore ostat samo ime! Sve drugo, ako pustiomo ove desetine iljada nesretnika u nasu drzavu, bice unisteno! NEstace tradicionalna Crna Gora, i ostace feudalni posjed DPS mafiokratije! jad

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com