KADIJA TUŽILA RTCG - Volim Podgoricu

KADIJA TUŽILA RTCG

Smijenjena generalna direktorica Radio-televizije Crne Gore RTCG Andrijana Kadija, kako saznaje Dan, tužila je tu medijsku kuću podgoričkom Osnovnom sudu od kojeg traži da poništi odluku o njenom razrješenju, jer smatra da je smijenjena protiv zakona.

Kadija juče nije željela da komentariše ovu odluku. Generalna direktorica razriješena je odlukom šest članova Savjeta RTCG na sjednici održanoj 7. juna. Njenu smjenu je inicirao član Savjeta Mimo Drašković, koji je kao formalan razlog za to naveo ugovor o poslovnoj saradnji RTCG i Centra za građansko obrazovanje (CGO) u vezi sa projektom, “Činjenice su važne”, za koji smatra da je nanio štetu javnom servisu.

Za njeno razrješenje, pored Draškovlća, glasali su Dragana Tripković, Ivan Jovetić, Goran Sokulović, Igor Tomić i Slobo Pajović, dok su protiv bili Milan Radović i Perko Vukotić. Sjednici na kojoj se glasalo o razrješenju Kadije nije prisustvovao Vladimir Pavićević.

Kadija je treći uzastopni generalni direktor koji je smijenjen odlukom Savjeta i koji takvu odluku pobija na sudu. Sudovi su dosad presudili da su bile nezakonite smjene njenih prethodnika Branka Vojičića i Rada Vojvodića. Vojičiću je zbog nezakonite smjene RTCG isplatila oko 80.000 eura. Prema prvostepenoj presudi Oonovnog suda u Podgorici, i Vojvodić je nezakonito razrijeišen krajem 2016. godine, a ukoliko takvu presudu potvrdi Viši sud, on će pokrenuti novi sudski postupak kojim će tražiti naknadu štete zbog nezakonite smjene.

DAN

1 komentar

  1. This may be the appropriate blog for everyone who is would like to find out about this topic. You realize a whole lot its virtually tricky to argue on hand (not that I personally would want…HaHa). You definitely put a fresh spin on the topic thats been revealed for a long time. Wonderful stuff, just great!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com