POMIJEŠAJTE SAMO DVA SASTOJKA: Ovo je moćna kombinacija koja uništava i najopasnije bolesti - Volim Podgoricu

POMIJEŠAJTE SAMO DVA SASTOJKA: Ovo je moćna kombinacija koja uništava i najopasnije bolesti

Iako se ideja o miješanju sode bikarbone sa javorovim sirupom ili medom čini bizarnom jer se ćelije raka hrane šećerom, ipak ovde šećer djeluje drugačije.

Ćelije raka ne uspijevaju iskoristiti šećer za rast jer ih soda bikarbona neutrališe.

Javorov sirup ili med ide prema ćelijama raka (koje troše 15 puta više glukoze nego zdrave stanice), a uz pomoć sirupa soda ulazi u ćelije raka.

Kako biste pripremili ovu smjesu koja potrebno je da pomiješate dio sode bikarbone sa tri dijela javorovog sirupa ili meda.

Soda bikarbona
Soda bikarbonaFOTO: PRINTSCREEN

Zatim, zagrijte i miješajte na vrlo laganoj vatri deset minuta. Uzimajte tri kašičice na dan, mjesec dana. Tokom ove terapije treba izbjegavati meso, šećer i bijelo brašno.

Zdravstvene prednosti meda

Med je izvrstan antioksidans, što znači da će njegova redovna upotreba očistiti vaše tijelo od raznih toksina. Osim toga, njegova antibakterijska svojstva znatno će poboljšati stanje vaše kože.

Ako pazite na svoju težinu, ljekar preporučuju isključivanje svih proizvoda na bazi šećera – ali ne i meda. To je zato što šećer u medu ima drugačiji sastav od onog koja se nalazi u drugim zaslađivačima. Med ubrzava vaš metabolizam, što je bitno za gubitak težine.

Med uopšte nema holesterola. Naprotiv: njegovi sastojci i vitamini pridonose smanjenju nivoa holesterola. Svakodnevna konzumacija meda blagotvorno utiče na nivo antioksidacijskih spojeva u tijelu koje mogu suzbiti višak holesterola.

Istraživanja pokazuju da antioksidansi sadržani u medu mogu spriječiti sužavanje arterija. Ovisno o mjestu na kojem se dešava, sužavanje može dovesti do zastoja srca, pogoršanja memorije ili glavobolja. Konzumcija čaše vode s nekoliko kašika meda biće dovoljno da to spriječi.

Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnovi stanični antioksidacijski obrambeni sastav, i kao posljedicu toga poboljšava pamćenje.

Med je jak antiseptik, stoga je preporučljivo jesti kašičicu meda na prazan želudac. Ovaj jednostavan ritual pomaže u sprečavanju raznih bolesti povezanih s probavnim traktom. Osim toga, dok prolazi kroz trbuh, med uništava klice i liječi male rane u sluznici.

Med pomaže smirivanju živaca i ublažavanju umora. Glukoza sadržana u medu bitna je za rad neurona. Brzo se apsorbira u krv, koja potiče opuštanje i ublažavanje psiholoških poremećaja.

Zdravstvene prednosti sode bikarbone

Osim upotrebe za manje nezgode i povrede, soda bikarbona može postati dio rutine redovne higijene.

Ako želite izbjeći parabene i aluminijium koje nalazimo u mnogim dezodoransima i antiperspiranatima, umjesto taga pokušajte pomiješati prstohvat sode bikarbone s vodom. Ova jednostavna pasta postaje učinkovit i jednostavan prirodni dezodorans. Možete takođe nanijeti suvu sodu ispod pazuha.

Nanesite pastu izrađenu od sode bikarbone i vode na mjesto uboda insekata kako bi se oslobodili svraba.

Soda bikarbona i jabukovo sirće mogu napraviti prekrasnu spa kupku za namakanje. Takođe, možete očistiti kadu i odvod sa njom, kao bonus.

Pomiješajte tri dijela sode bikarbone s jednim dijelom vode i napravite prirodno sredstvo za čišćenje ruku koje će očistiti nečistoće i neutraliziovati neugodne mirise.

2 komentara

  1. Frigid have found your website this morning and that i are commonly browsing which it occasionally. An individual has a a lot of tips suitable here and i also love your thing inside the online store overly. Sustain the positive get the job done!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com