Budi i ti karika u lancu zvanom Blockchain! - Volim Podgoricu

Budi i ti karika u lancu zvanom Blockchain!  

 

Studentska, neprofitna organizacija BEST Podgorica i ove godine organizuje šesti po redu ljetnji

akademski kurs na temu blockchain tehnologije pod nazivom ,,The Blockchain digital revolution”.

Kurs je namijenjen svim studentima koji žele da, pored formalnog znanja stečenog na fakultetu, steknu i neka praktična znanja. Pohađanjem ovog kursa, učesnicima se pruža prilika da, uz konstantan nadzor domaćih i stranih predavača, nauče šta je to blockchain tehnologija, kako da pomognu i kako da pametno ulažu u njen razvoj.

Među predavačima se mogu naći ugledna imena iz svijeta ekonomije i finansija kao što su: Ana Nives Radović – poznati finansijski analitičar, autor naučnog projekta „Dividing by Zero” i prvi crnogorski FinTech autor, Novak Svrkota – osnivač Kripto Brokera, prve organizacije u Crnoj Gori koja se bavi menadžmentom i čuvanjem digitalnih aseta, Ruben Vergara Meersohn – osnivač i izvršni direktor Wall Street International-a, obrazovnog centra koji se fokusira na praćenje kulturnih sadržaja i kreiranje multimedijalnog alata visokog kvaliteta posvećenog informativnim potrebama svojih čitalaca, Aleksandra Milaković – student ekonomije, preduzetnica i community menadžer. Angažovana kao menadžer za Balkan u cilju nadgledanja pokretanja DigitalTown-a u regionu Balkana i Evropskoj uniji. Takođe ko-upravlja DigitalTown Global Youth Programom Ambasadora.

Akademski dio kursa će trajati pet dana u periodu od 7. do 12. jula, a 22 studenta koja dolaze iz svih krajeva Evrope osim što će slušati predavanja uglednih predavača, biće u prilici da u preostala dva dana učestvuju u mnogobrojnim aktivnostima među kojima su: obilasci nacionalnih parkova Skadarsko jezero i Lovćen, posjeta Njegoševom mauzoleju, obilazak Bokokotorskog zaliva kao i krstarenje istim. Jedan od najkarakterističnijih događaja koje kurs obuhvata jeste internacionalno veče gdje naši učesnici predstavljaju svoju zemlju, njenu kulturu, nacionalnu kuhinju kao i piće

Prijave za učešće na kursu, kao i više informacija o samom događaju, mogu se pronaći na web stranici www.best.ac.me. Prijave su otvorene do 5. jula.

Ovaj događaj organizuje BEST (Board of European Students of Technology). U pitanju je studentska organizacija osnovana 1989. godine, koja danas broji 96 lokalnih grupa u 33 zemlje i preko 4 000 članova. Misija ove organizacije jeste da uspostavi komunikaciju i saradnju među evropskim studentima, omogući im razmjenu znanja i iskustava, a sve to sa ciljem razvoja njihove globalne misli, upoznavanju drugih kultura, međusobnog razumijevanja i osposobljavanja za dalji rad u internacionalnom okruženju.

BEST Podgorica je jedna od 96 lokalnih grupa sa sjedištem na Univerzitetu Crne Gore. Više informacija o njihovom radu možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici BEST Podgorica ili web stranici www.best.ac.me.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com