Koncert džez kvarteta “Month of Sundays” - Volim Podgoricu

Koncert džez kvarteta “Month of Sundays”

Bečki džez kvartet “Month of Sundays” prirediće koncert u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u poneđeljak, 2.jula, na Ljetnjoj sceni, sa početkom u 21 sat.

Kvartet čine Alexander Kranabetter – truba, Philipp Harnisch – alt saksofon, Ivo Fina – gitara i Johannes Wakolbinger – udaraljke.

Month of Sundays je osnovan 2013. godine u Beču, a prepoznatljiv je po stvaranju jako kreativne muzike kamernog tipa. Njihova muzika donosi miješavinu rock-a i jazz-a. Godine 2015. izdali su debitantski album u izdanju “Wire Globe Recordings”, nakon čega su uslijedile pozivnice na mnoge festivale, kao što su “Jazz Fest Wien”, “Jazz City Festival Salzburg” i “Jazznovember Bayreuth”. Ostala dostignuća uključuju i ulazak u finale za BAWAG Next Generation nagradu u Beču, u Porgy i Bess Jazz Club, kao i brojne koncerte na nacionalnom i međunarodnom nivou. Vrhunac dosadašnje karijere su nastupi za Austrijski kulturni forum i u Rockwood Music Hallu u NJujorku. Godine 2016. započeli su rad na svom drugom albumu “Time and Ruins”.

Gostovanje organizuju Ambasada Austrije i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com