ŠOKANTNI STATISTIČKI DETALJI Šta mislite, koliko su reprezentativci Srbije pretrčali na Mundijalu u odnosu na ostale učesnike - Volim Podgoricu

ŠOKANTNI STATISTIČKI DETALJI Šta mislite, koliko su reprezentativci Srbije pretrčali na Mundijalu u odnosu na ostale učesnike

Naime, kada se pogleda koliko je koja reprezentacija pretrčala na ovom šampionatu planete, Srbija je, ni manje ni više, nego na prvom mjestu, piše BLIC.

I to sa prosjekom od čak 113 kilometara, kao ekipa, po jednom mundijalskom nastupu. Ukupno, 339 kilometara osvojili su “orlovi” tokom utakmica na Svjetskom prvenstvu, a kako ih je uvek 11 na terenu, od kojih je jedan golman, to znači da je, u proseku, svako ko je činio igrača u polju – po utakmici prelazio 11,3 kilometara

Protiv Kostarike, fudbaleri Srbije su ukupno “prešli” 109 kilometara, protiv Švajcaraca čak 116, a u meču sa Brazilom 114.

Nijedna druga nacionalna selekcija nije imala toliku “kilometražu” na Svetskom prvenstvu, a najbliži pratioci izabranika Mladena Krstajića bili su Nemci sa prosekom od 112 kilometara po utakmici, te Rusija i Australija sa po 110.

Pojedinačno posmatrano, meč na kome je jedna ekipa najviše pretčala u uvodnoj fazi Mundijala je – onaj prvi, u kome je domaćin savladao Saudijsku Arabiju sa 5:0. Tada su ruski fudbaleri zajedno pretrčali 118 kilometara.

Tačnije, tu poziciju Rusi dele sa zalaganjem igrača Južne Koreje u pobedi nad Nemačkom (2:0), u kojoj su i momci sa Dalekog istoka takođe “prešli” 118 kilometara. Pomenuta borbenost “orlova” protiv Švajcarske, kada su pretrčali 116 kilometara, nalazi se na trećem mJestu.

“Gornji dom” – pretrčano u kilometrima

“Donji dom”

Blic

1 komentar

  1. Intimately, the article is in reality the most excellent on that precious topic. I agree with your conclusions and will thirstily look forward to your coming updates. Simply saying thanks definitely will not simply be sufficient, for the phenomenal lucidity in your writing. I definitely will at once grab your rss feed to stay informed of any kind of updates. Fabulous work and also much success in your business dealings!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com