Košarkaši Crne Gore srušili su aktuelnog prvaka Evrope - Volim Podgoricu

Košarkaši Crne Gore srušili su aktuelnog prvaka Evrope

Košarkaši Crne Gore srušili su aktuelnog prvaka Evrope Sloveniju i to u gostima 87:74, u posljednjem kolu prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša selekcija će tako u novoformiranu Grupi I, u kojoj će igrati sa Turskom, Letonijom i Ukrajinom, prenijeti pet bodova.

Crna Gora je furiozno odigrala prvu četvrtinu, ap je nakon deset minuta igre vodila 24:14, da bi u trećem minutu druge bilo čak plus 17 za “crvene” 35:18.

Prvak Evrope, međutim, reagovao do poluvremena i prišao na minus sedam 46:39.

Slovenija je tokom treće četvrtine prišla na minus jedan, ali je naša selekcija odoljela, pa je u posljednju dionicu ušla sa košem prednosti 58:56.

Trojkama Suada Šehovića i Nemanje Đurišića Crna Gora je trasirala put ka velikoj pobjedi, a kada se priključio Aleksa Popović sa četiri poena Sloveniji nije bilo spasa 71:59.

Tim Zvezdana Mitrovića je potom mirno priveo meč kraju.

Crnogorsku selekciju do pobjede vodio je Nemanja Đurišić sa 23, Nikola Ivanović ubacio je 19, Milko Bjelica 17, dok je Aleksa Popović meč završio sa 13 poena.

U slovenačkoj selekciji, koja je doživjela treći uzastopni, ukupno četvrti poraz, po 15 poena postigli su Vlato Čančar, Klemen Prepelič i Luka Rupnik.

U drugom meču te grupe Španija je u Malagi pobijedila Bjelorusiju 80:60 i sa maksimalnim učinkom završila prvu rundu kvalifikacije.

rtcg

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com