Stefana (25) i njegove prijatelje POKOSIO vozač sa probnom dozvolom: Tek položio i LETIO seoskim putem - Volim Podgoricu

Stefana (25) i njegove prijatelje POKOSIO vozač sa probnom dozvolom: Tek položio i LETIO seoskim putem

Stefan Mitić (25) iz sela Malošišta poginuo je sinoć oko dva sata posle ponoći kada je na njega, dok se vraćao kući sa prijateljima, na putu Doljevac – Niš naletio automobil. Vozač Lazar T. (20) uhapšen je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je automobilom naletio na Mitića i usmrtio ga, a dvoje njegovih prijatelja lakše povrijedio.

Meštani Malošišta pričaju da se Stefan Mitić vraćao iz noćnog provoda sa prijateljima Stefanom Stamenkovićem (21) i Julijom Ranđelović kada je na njih naletio “mercedes”.

Smrtno stradao vraćajući se kući: Stefan MitićFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Smrtno stradao vraćajući se kući: Stefan Mitić

Mitić je tragično stradao na licu mjesta, a Stamenković i Ranđelovićeva prevezeni su u bolnicu, odakle su nakon ukazane pomoći pušteni kućama. Za vozača “mercedesa” Lazara T. mještani kažu da je nedavno položio vozački ispit i da je imao probnu dozvolu, a da je bio poznat po bahatoj vožnji. Vozač je podvrgnut i alko testu da bi se utvrdilo da li je vozio pijan.

Mitićeve komšije pričaju da Stefan kobne večeri nije bio pod dejstvom alkohola, kao ni njegovi prijatelji, te da su se kretali uz kraj puta kada im je sa leđa naišao automobil i pokosio ih.

– Otišao je sinoć oko oko 22 časa iz kuće pješice da se prošeta sa društvom. Ja mu kažem sinko što ne ideš kolima kao uvijek. Nije htio. Mislim da je bolje da je išao kolima, ništa se možda ne bi desilo. A on će da ide pješice. Kažem sinko da ti otvorim kapiju jel ćeš da ideš kolima. Ne kaže, idem malo pješice dosta mi kola. Eto zašto je otišao pješice, da ga nema više. I njegov drug je povrijeđen. Djevojčica, koja je bila sa njim ga je povukla za ruku, ali džabe. Toliko je auto išao brzo – priča neutješna majka.

Slomljena od bola: Verica Mitić grli sinovljeve slikeFOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Slomljena od bola: Verica Mitić grli sinovljeve slike

Rođaci i komšije stradalog mladića pričaju i da se na kolovozu mogao vidjeti samo jedan trag kočenja, dok je drugi na bankini i na travi, međutim zvaničnih saopštenja policije nakon uviđaja još nema.

– Trag kočenja je 50 metara. Kada je udario Stefana, jedna patika mu je odmah spala i od te patike ima od 40 do 50 metara trag kočenja, sigurno – kaže jedan od rođaka.

– Radio je u servisu u Malošištu, bio je divno dijete – pričaju meštani.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com