PODGORICA: Na Trgu u četvrtak donatorska kutija za pomoć Sofiji - Volim Podgoricu

PODGORICA: Na Trgu u četvrtak donatorska kutija za pomoć Sofiji

NVO “Izvor života” iz Nikšića organizuje humanitarnu žurku na podgoričkom Trgu republike 5.jula, sa početkom u 19 časova. Tokom žurke biće postavljena donatorska kutija za jednoipogodšnju Sofiju Đukanović iz Nikšića koja boluje od rijetke genetske bolesti – spinalne mišićne atrofije i koja se od prošlog ljeta nalazi u Italiji na liječenje.

“Spinalna mišićna atrofija slabi sve mišiće, a utiče i na hodanje, disanje, gutanje, zbog čega je Sofiji neophodna medicinska aparatura kako bi mogla normalno da se razvija i napreduje. Sofijina porodica se bori sa jako velikim troškovima i finansijski je iscrpljena. Zato im u ovoj životnoj borbi treba vaša pomoć”, stoji na Fondaciji “Budi human”.

Iz NVO “Izvor života” poslali su poziv predsjednicima države, Vlade i Skupštine, ministrima, ali i otvoreno pismo u kome ih pozivaju da dođu na humanitarnu žurku i pomognu Sofiji.

“Imajući u vidu vaše poslovne obaveze nadamo se da ćete imati to veče na Trgu svog predstavnika i donirati sredstva. Pozivamo Vas i kao političke subjekte i kao građane da se pridružite našoj misiji. Ukoliko ne možete djelovati sa resora na kome se nalazite, kao građani uvjek možete”, stoji u otvorenom pismu.

Spinalna mišićna atrofija je rijetka genetska bolest koju u svijetu nazivaju “genetskim ubicom broj jedan”, a Sofijin otac Milorad Đukanović je, kako je kazao za “Vijesti” zove “đavolja bolest”.

“Ogroman novac je potreban da bi se Sofija liječila. Ponekad nam je lakše da ne razmišljamo o ciframa. Moraš da se boriš i sa finansijama i sa psihom. Očekivali smo da neke stvari za Sofiju nijesu skupe, a onda shvatili da je za bolesnu djecu sve sedam puta skuplje. Ali, Sofija je borac. Uspjeće ona sve ovo da prebrodi, a i mi sa njom”, kazao je Đukanović.

Iz “Izvora života” podsjećaju da su građani Crne Gore i kompanije više puta pokazali svoju humanost i da je zahvaljujući njima veliki broj djece poslat na liječenje.

“Imamo želju da pošaljemo poruku svima da i Vi, naši predstavnici, imate veliko i humano srce. Mini žurci na otvorenom mogu se pridružiti i građani i donirati novac za malenu Sofiju. Nadamo se da će naše obraćanje nakon ove akcije biti ono u kome ćemo saopštiti da smo upravo zahvaljujući našim političkim subjektima prikupili značajan iznos za našu malu Sofiju”, poručili su iz “Izvora života”.

Za medicinsku aparaturu koja joj je neophodna potrebno je 30.000 eura, a do sada je prikupljeno nešto preko 9.000 eura.

“Idem da nešto radim pa se zadržim duže i Sofija mi odmah nedostaje. Svaki sat proveden sa njom je nešto najljepše na svijetu. Ova djeca vas nauče da život gledate na drugačiji način. Naprave vas boljim ljudima”, kazao je Sofijin tata.

Ukoliko ne možete da dođete na žurku možete da pomognete Sofiji tako što ćete upisati 15 i poslati SMS na 14543. Tu je i žiro račun: 520-14678-79 ili devizni račun 520042-8701-02. IBAN broj: ME25520042000000870102.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com