Bašić odredio 17 igrača za pripreme za kvalifikacije za EP, nema Gojka Ćuka - Volim Podgoricu

Bašić odredio 17 igrača za pripreme za kvalifikacije za EP, nema Gojka Ćuka

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić skratio je prvobitni spisak od 25 igrača i odredio 17 koji će početi ppripreme za avgustovske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019.

U odnosu na širi, na skraćenom spisku nijesu primači Balša Radunović (sa Teruelom protekle sezone osvojio triplu krunu u Španiji), Jovan Delić (Budva), Ivan Zvicer, Nemanja Peruničić (Budućnost Capital Plaza) i Stefan Bugarin (Jedinstvo Bemax), srednji bloker Gojko Ćuk (Nica, Francuska), Balša Bulatović (Jedinstvo Bemax), te korektor Milutin Pavićević (Budućnost Capital Plaza).

Kako je saopšteno iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, okupljanje naše selekcije je zakazano za 16. jul u Podgorici, odakle će ekipa otputovati za Pljevlja, i tamo odraditi prvi dio priprema.

Naši odbojkaši će od 28.jula nastaviti pripreme u Bijelom Polju, a 5. avgusta se sele za Bar, gdje će se pripremati za kvalifikacione utakmice, koje će Crna Gora igrati u dvorani “Topolica” u Baru.

Seniori će 19. avgusta u “Topolici” dočekati Slovačku, a tri dana kasnije u istoj dvorani će igrati sa Islandom. Prije toga, “crveni” će 15. avgusta gostovati Moldaviji, a na kraju avgustovskih kvalifikacija, 26. u mjesecu, će igrati u gostima protiv Islanda.

Preostala dva meča u kvalifikacionoj grupi C, Crna Gora će odigrati u januaru iduće godine u gostima protiv Slovačke i kod kuće sa Moldavijom.

U kvalifikacijama će učestvovati 26 selekcija, podijeljenih u pet grupa sa po četiri selekcije i dvije grupe sa po tri. Na Evropsko prvenstvo plasiraće se pobjednici grupa i pet (od sedam) najboljih drugoplasiranih ekipa.

S obzirom na to da sve grupe nemaju isti broj ekipa, rezultati sa posljednjeplasiranima u grupama sa četiri tima biće brisani kada se bude određivalo pet najboljih drugoplasiranih.

Na narednom EP, koje će se igrati u Francuskoj, Sloveniji, Belgiji i Holandiji, prvi put igraće 24 reprezentacije sa Starog kontinenta, osam više nego do sada.

Osim četiri domaćina, vizu za naredno EP je već izborilo osam prvoplasiranih reprezentacija sa posljednjeg EP u Poljskoj – Rusija, Njemačka, Srbija, Italija, Bugarska, Češka, Poljska i Turska.

Spisak

Tehničari: Simo Dabović (Stroitelj Minsk, Bjelorusija), Rajko Strugar (Olimpijada Frenaros, Kipar), Nikola Radonić (Borac Banja Luka, Bosna i Hercegovina)

Primači servisa: Vojin Ćaćić (Zirat Banka, Turska), Marko Bojić (Al Ahli, Saudijska Arabija), Božidar Ćuk (Arhavi Beledije, Turska), Marko Vukašinović (Novi Pazar, Srbija), Slobodan Bojić (Al Ahli, Saudijska Arabija)

Korektori: Miloš Ćulafić (Alesano, Italija), Aleksandar Minić (Džakarta Pertamina, Indonezija), Bojan Strugar (Aiginio, Grčka), Milutin Pavićević (Budućnost Capital Plaza)

Srednji blokeri: Luka Babić (Ženeva, Švajcarska), Ivan Ječmenica (Kambre, Francuska), Luka Šuljagić (Arkada Galati, Rumunija), Blažo Milić (Krajova, Rumunija)

Libera: Nikola Lakčević (Steaua Bukurešt, Rumunija), Ljubomir Popović (Jedinstvo Bemax)

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com