Podgoričaninu tri i po godine zatvora - Volim Podgoricu

Podgoričaninu tri i po godine zatvora

Podgoričanin M.M. (28) iz Podgorice zbog krivičnog djela neovlašćeno držanje, proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga juče je osuđen u Bijelom Polju na tri i po godine zatvora. Ovu kaznu izreklo je vijeće Višeg suda kojim je predsjedavao Šefkija Đešević. U obrazloženju presude Đešević je kazao da je tokom postupka izvedenim dokazima i davanjem izjave svjedoka N.M. nesporno utvrđeno da je optuženi izvršio djelo koje mu je stavljeno na teret.
– Sud nije prihvatio odbranu da optuženi nije znao šta se nalazi u kamionu, i pored kazne zatvora, odredio i oduzimanje predmetne droge, kao i kamiona pomoću koga je ovo djelo počinjeno – kazao je Đešević.

Inače M.M. je u svom iskazu saopštio da nije kriv i da je radio za jednog poslodavca iz Podgorice i krenuo da vozi za Beograd.
– Ništa o drogi ne znam, niti odakle se stvorila u hladnjači – saopštio je tokom postupka M.M.
Prema optužnici, službenici Uprave carina i Uprave policije su 9. februara na graničnom prelazu Dobrakovo, kod Bijelog Polja kontrolom teretnog vozila pronašli i oduzeli 58,6 kilograma droge. Carinici su u saradnji sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i Granične policije iz Bijelog Polja na izlazu iz Crne Gore zaustavili teretno vozilo – hladnjaču marke „volvo“, podgoričkih registarskih oznaka, za čijim volanom se nalazio M.M.
– Prilikom detaljnog pregleda vozila, korišćenjem specijalističke opreme – CT 30-fibroskopa i bastera, u tovarnom dijelu hladnjače u patosu pronađen je specijalno napravljen bunker, tzv. duplo dno, u kome se nalazilo 59 većih PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 58,6 kilograma – navodi se u obrazloženju.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com