Ponovo dominacija ŠK Budućnost - Volim Podgoricu

Ponovo dominacija ŠK Budućnost 

U Pljevljima je od 28. juna do 2. jula 2018. godine održano Pionirsko i Omladinsko prvenstvo Crne Gore, na kome su još jednom dominirali šahisti najuspješnije crnogorske Šahovske škole ŠK Budućnosti iz Podgorice.

Tako je Mateja Popovic bila prva do 14 godina, a Iva Vučković je osvojila treće mjesto takodje do 14 godina. Tijana Rakić dijelila je prvo mjesto do 20 godina, a Dario Alivodić je bio drugi do 20 godina, dok je Marko Vučković bio treći u konkurenciji do 20 godina.

Šahovski klub Budućnost formiran je još daleke 1949. godine, a u svojoj dugoj i bogatoj istoriji ostvario je brojne, veoma zapažene sportske rezultate. Takođe, šahovski klub Budućnost je ubjedljivo najuspješniji šahovski klub u Crnoj Gori, aktuelni šestorostruki uzastopni prvak Crne Gore, a od 2006. godine, od povratka nezavisnosti, 9 puta je osvajao titulu šampiona Države. ŠK Budućnost je okosnica ukupnog razvoja crnogorskog šaha jer ne samo da kroz svoju Školu šaha razvija i iznjedrava budućnost crnogorskog šaha, nego klubski igrači čine i okosnicu crnogorske reprezentacije. Naravno, Budućnost dominaciju održava i u pojedinačnom šahu, kako u najznačajnijim tako i u takmičenjima svih kategorija. U ovoj godini klub će, sa najvećim ambicijama,  nastupati  u „Premijer ligi“ Crne Gore, a već je osvojio i Kup Crne Gore.

U planu je i nastavak rada Škole šaha koju u više kategorija pohadja značajan broj polaznika i koja svojim radom puni arhivu medalja ŠK Budućnosti.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com