U Grčkoj ležaljka košta koliko i piće, a u Crnoj Gori cijene idu i do 120 eura: U kojim mjestima ćete proći najjeftinije - Volim Podgoricu

U Grčkoj ležaljka košta koliko i piće, a u Crnoj Gori cijene idu i do 120 eura: U kojim mjestima ćete proći najjeftinije

Deset dana sunčanja na ležaljkama Svetog Stefana, Maestrala i Kraljičine plaže košta i do 1.200 evra, pošto Crnogorci za par ležaljki traže i do 120 eura.

U zavisnosti od plaže za koju se turisti odluče, komplet ležaljki u Crnoj Gori platiće od 10 do čak 120 eura. “Obične” turiste, one koji nisu gosti hotela kompanije “Adrijatik propertis” grčkog biznismena Petrosa Statisa, na Kraljičinoj plaži dočekaće katanac na metar i po visokoj ogradi.

Sa druge strane, na Kraljevoj plaži stoji natpis: “Korišćenje kompleta za plažu je obavezno. Svaka osoba koja ne poštuje pravila plaže biće procesuirana”. A cijena je 120 evra za dvije ležaljke. Istina, na Svetom Stefanu je nešto jeftinije – tričavih 100 eura. Turistima bi valjda trebalo da znači to što za taj novac “besplatno” dobijaju flašu vode i tanjir voća.

Korišćenje plažnog mobilijara je obavezno i na hotelskoj plaži u Pržnu ispod “Maestrala”, set suncobran i ležaljke, koštaju “samo” 50 evra. Turisti koji ljeto provode na našem moru žale se što na većini plaža nemaju prostora za peškir, jer ih na taj način crnogorski ugostitelji primoravaju da plate njihove paprene cijene.

– Prošle godine su doneti propisi po kojima u okviru svake plaže mora da se ostavi određeni prostor za peškire i nadam se da će crnogorski ugostitelji to i ispoštovati – kažu za Telegraf u jednoj turističkoj agenciji.

Najjeftinije će proći oni koji mobilijar zakupe u kafićima u Bečićima, Rafailovićima i Sutomoru, koji će morati da izdvoje od 10 do 15 evra za par ležaljki, posle njih slede Herceg Novi, Budva, Kamenovo, Ploče i Jaz, sa cijenom ležaljki do 20 evra.
Sa druge strane, u velikom dijelu Grčke ležaljka se i dalje dobija po cijeni pića, dok u Turskoj desetodnevni “ol inkluziv” aranžman u hotelima sa pet zvezdica košta manje nego ležaljke za deset dana u Crnoj Gori. Dok je, gledajući malo dalje, ali ne i toliko daleko, ceijna ležaljki na Kipru je 7,5 evra.
Plaža – Cijena za dvije ležaljke i suncobran
Kraljičina plaža – 120 evra
Sveti Stefan – 100 evra
Maestral – 50 evra
Kamenovo, Ploče, Jaz – 20 evra
Budva, Bečići – 10 do 15 evra
Rafailovići, Sutomore – 10 evra

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com