Home / NOVOSTI / ĐUKANOVIĆ ČESTITAO TRAMPU DAN NEZAVISNOSTI: Evo šta mu je poručio

ĐUKANOVIĆ ČESTITAO TRAMPU DAN NEZAVISNOSTI: Evo šta mu je poručio

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je predsjedniku SAD Donaldu Trampu i američkom narodu najsrdačnije čestitke povodom 4, jula-Dana nezavisnosti.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, uz podsjećanje da su osnovne vrijednosti sadržane u Deklaraciji o nezavisnosti trajna inspiracija za sav slobodni, progresivni svijet, Đukanović je izrazio zadovoljstvo što Crna Gora, utemeljena na slobodarstvu i antifašizmu, gradi čvrste partnerske odnose sa jednom velikom Amerikom, osavremenjavajući tradicionalno prijateljstvo kroz saradnju na svim nivoima u obostranom interesu.

“Crna Gora izuzetno cijeni kontinuiranu podršku SAD njenom demokratskom razvoju i evroatlantskom i evropskom putu.
Naše strateško partnerstvo dodatno je osnaženo novom dimenzijom saradnje u okviru NATO Alijanse, u zajedničkim naporima svih progresivnih snaga za doprinos globalnom miru i kolektivnoj bezbjednosti. Mi pritom ne zaboravljamo da je podrška Vašingtona bila od presudnog značaja za ostvarenje našeg evroatlantskog cilja.

Dalja podrška SAD-a regionu Zapadnog Balkana od nemjerljivog je značaja za njegovu stabilnost i prosperitet kroz proces integracija, ekonomski i demokratski napredak, u interesu jačanja bezbjednosti na cijelom evropskom kontinentu.

U tim nastojanjima na Crnu Goru možete uvijek računati kao na pouzdanog partnera i promotera zajedničkih vrijednosti demokratskog svijeta. To je i platforma za unapređenje naše saradnje kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

Uz iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti izražavam i najbolje želje za uspjeh i dalji sveukupni prosperitet Sjedinjenih Američkih Država, na dobro Vašeg naroda i cijelog čovječanstva”, naveo je Đukanović.

Check Also

“Moj kum Brano Gvozdenović kaže da neće da mi pomene ime”

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. Muva oce nesto da rece medjedu! Blavor se prci! Jadnik i bijednik, koga cuskaju i guraju po svijetu, jer je manji od makovog zrna, odje dodje da nama prosipa kako je mocan i gospodin i slicno. A jad i bijeda, da nema vece! A doc ce i tvoj kraj brzo, izdajnice neopjevani!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *