Mijovićeva povreda nije od opekotine - Volim Podgoricu

Mijovićeva povreda nije od opekotine

Vještak Nemanja Radojević je pojasnio da su na ruci okrivljenog Darka Mijovića vidljive dlake, te da to ne bi bio slučaj da je povredu zadobio od opekotine od vatre ili vrele vode.

To je naveo u nastavku suđenja dvojici optuženih za ubistvo Nemanje Medina iz Petrovca, izjašnjavajući se o povredama koje je zadobio Mijović.

Advokat Branko Anđelić, branilac Mijovića, naveo je da je nakon vještačenja jasno da je povreda nastala kako je to opisao okrivljeni i da ni u kom slučaju nije mogla nastati paljenjem vozila.

Mijović se nije mogao sjetiti kako je nastala ova fotografija, osim da ga je neko fotografisao i postavio na fejsbuk.

Anđelić juče je na glavnom pretresu podnio zahtjev za izuzeće višeg državnog tužioca Željka Tomkovića, jer je nedavno Osnovni sud u Kolašinu donio prvostepenu presudu protiv Ulame, u kojoj je ovaj tužilac oštećeni.

Branilac smatra da je tužilac nakon toga sam sebe trebalo da izuzme iz predmeta.

“Osnovni sud u Kolašinu je donio prvostepenu presudu protiv okrivljenog Ulame i osudio ga na šest mjeseci zatvora, zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u kojoj je tužilac Tomković oštećeni. Iz tog razloga odbrana predlaže njegovo izuzeće”, kazao je Anđelić.

Pojasnio je da je Ulama rekao da nevin leži u zatvoru povodom ove optužnice i prijetio tužiocu.

U nastavku suđenja 25. septembra, sud je odredio da svjedoči ljekar specijalista Opšte bolnice u Baru Sadat Ličina, vlasnik ugostiteljskog objekta na Meterizima kod Cetinja Vojo Vujanović, kao i vještaka za požare, eksplozive i havarije Radovana Popovića. Prema navodima optužnice,

Vladimir Ulama i Darko Mijović na podmukao način i sa umišljajem su ubili Medina.

Navodi se da su njih dvojica 8. jula 2016. godine, ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa oštećenim – najprije Mijović, a potom i Ulama. Zatim su namamili Medina da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja. Ulama i Mijović su optuženi da su Medina 8. jula 2016. povrijedili, zatim strpali u gepek njegovog “reno-megana”, odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga na zasada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo. Osumnjičeni su da su potom i zapalili njegov “megan” pored lokalnog puta Virpazar – Rijeka Crnojevića. Bogdan Milić je optužen da je pomogao učiniocima nakon izvršenog djela.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com