Španija na Mis univerzuma šalje transrodnu osobu - Volim Podgoricu

Španija na Mis univerzuma šalje transrodnu osobu

Španska ljepotica Anđela Pons biće prva transrodna učesnica izbora Mis univerzuma, na kojem se svake godine takmiče predstavnice oko stotinu zemalja svijeta.

Svoje mjesto na prestižnom takmičenju ljepote Pons je obezbijedila trijumfom na nacionalnom izboru, na kojem je učestvovala i prije tri godine.

“Želim uključivanje, uvažavanje i poštovanje različitosti, ne samo za LBGTQ zajednicu, već za sve ljude”, napisala je Pons, nakon što je u Taragoni pobijedila 22 konkurentkinje, na svom Instagram nalogu.

Ona je ranije otkrila da je, uz podršku porodice rano počela hormonsku terapiju, i da je promjenu pola izvršila 2014.

Mis univerzuma je prije šest godina dozvolio transrodnim osobama da učestvuju – prije toga je postojalo pravilo da “takmičarke moraju biti rođene kao žene”.

Izbor za najljepšu ženu univerzuma ove godine će biti održan na Filipinima.

Vijesti

1 komentar

  1. Hahahah, cisti Satanizam, cisti! Putuj Zapadna Evropo, putuj u pakao! Nama ovakva djavolja lazna tvorevina od Evropske Unije uopste ne treba. Treba da se zidovima ogradimo od njih, nikad da udjemo u EU, nikad!!!! Sloboda za Crnu Goru! Zivjelo Pravoslavlje, a vase prosipanje djavoljeg morala, neka vi je sa srecom ali u vase kuce i na vasu djecu neka ide prokletstvo!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com