NOVI USPJEH: Preko Argentine stigli do četvrtfinala! - Volim Podgoricu

NOVI USPJEH: Preko Argentine stigli do četvrtfinala!

Još jedan veliki uspjeh kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore – nakon srebra na Evropskom prvenstvu pred svojim navijačima, puleni Mladena Ostojića su ušli u četvrtfinale Mundobasketa.

„Crveni“ su u Rosariju savladali domaću Argentinu sa 73:60, a meč su prelomili krajem treće i u prvih šest minuta posljednje četvrtine serijom 25:6, kojom su minus 11 (37:48) pretvorili u plus osam (62:54).

Domaći su dva minuta i 45 sekundi prije kraja prišli na 63:59, ali to je bio posljednji put da su zaprijetili.

Blistao je Jovan Kljajić sa 23 poena i 16 skokova, a odlični su bili i Bojan Tomašević sa 19 koševa i Đorđije Marinović sa 12 pogodaka i 11 uhvaćenih lopti.

Kod domaćih su najefikasniji bili Gaston Bertona i Esekjel Pas sa po 14 poena.

Crna Gora će se za polufinale u petak boriti sa Portorikom, koji je savladao Kinu sa 81:64. Karipski tim je u grupi A bio prvi sa dvije pobjede i porazom, a u krugu sa Turskom i Australijom je imao najbolju međusobnu koš-razliku.

Ukoliko pobijedi, Ostojićev tim bi se dan kasnije za finale borio sa Francuskom, od koje je izgubio meč za zlato prošlog ljeta u „Morači“, ili Turskom. Za reprizu prošlogodišnjeg četvrtfinala Eurobasketa, „galski pjetlovi“ su se izborili trijumfom nad Novim Zelandom (88:48), a Turci protiv Srbije (87:68).

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com