Milion eura za sufinansiranje inovativnih projekata - Volim Podgoricu

Milion eura za sufinansiranje inovativnih projekata

Vlada je danas usvojila Program za dodjelu grantova za inovativne projekte Ministarstva nauke, kojim se opredjeljuju sredstva za njihovo sufinansiranje u ukupnom iznosu od milion eura, za period do 2020. godine..

Načelnica Direkcije za inovacije i infrastrukturu u ministarstvu, Marijeta Barjaktarović Lanzardi, kazala je nakon sjednice Vlade da će proces dvostepene evaluacije prijava obavljati međunarodni eksperti.

Cilj Programa je jačanje konkurentnosti crnogorskih preduzeća koje imaju veliki potencijal za komercijalizaciju i tržišnu primjenu, pružanje podršku prenosu inovativnih ideja iz naučnoistraživačkih ustanova na tržište, kroz saradnju sa partnerima iz privrede ili kroz otvaranje novih preduzeća ili spin-off kompanija u Crnoj Gori, kao i kreiranje novih radnih mjesta.

“Konkursom za dodjelu grantova za inovativne projekte biće podržani inovativni projekti u okviru tematskih prioriteta utvrđenih Strategijom inovativne djelatnosti, a to su energija, poljoprivreda i hrana, održivi razvoj i turizam, informaciono – komunikacione tehnologije, medicina i zdravlje ljudi i novi materijali, proizvodi i servisi”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo nauke će odobriti po prihvaćenom grantu sufinansiranje u iznosu do 100 hiljada eura, a projekti će biti sufinansirani u trajanju od 12 do 24 mjeseca.

“Implementacija projekata obuhvataće period od decembra ove godine, najkasnije do decembra 2020”, precizira se u saopštenju.

Na konkurs se mogu prijaviti preduzeća u Crnoj Gori, koja ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o inovativnoj djelatnosti.

Tekst konkursa će biti istaknut na sajtu Ministarstva nauke najkasnije do 15. jula.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com