Home / NOVOSTI / Društvo / “Kriminalni klanovi imaju PIPKE u nekim CRNOGORSKIM MEDIJIMA”

“Kriminalni klanovi imaju PIPKE u nekim CRNOGORSKIM MEDIJIMA”

U Crnoj Gori trenutno postoji veliki obračun kriminalnih organizacija, koje svoje ratove vode i preko pojedinih medija, plasirajući naručene napade na institucije i pojedince. Ali, Crna Gora ima kapacitete da se izbori sa organizovanim kriminalnim grupama, a to je najbolje dokazala u slučaju pokušaja terorizma, kada je bio i najveći pritisak na vašu zemlju, a uspjeli ste da se odbranite, rekao je u razgovoru za Vikend novine, srpski stručnjak za bezbjednost Darko Trifunović.

Odgovarajući na pitanje na čemu bazira te tvrdnje Trifunović se vratio na 2016. godinu, jer je po njegovim riječima, interesantno napraviti paralelu sa kontroverznim tajkunom Konstatinom Malofejevim, Putinovim Sorošem, da se vidi koje je on medije finansirao u Crnoj Gori, koje političare, koje takozvane intelektualce, zapravo strane plaćenike, jer je to pravi izraz za sve njih zajedno.

“Oni su, preko medija koje su finansirali, druge prozivali da su strani plaćenici, a zapravo su to bili oni. Sa druge strane, interesantno je vidjeti te iste crnogorske medije koji su aktivno radili na rušenju Crne Gore, uzimali pare od ovog Putinovog Soroša, kako su istovremeno uzimali pare i od Evropske unije, navodno za razvoj demokratije. Zna se tačno o kojim se medijima radi. I nije to samo crnogorska specifičnost. Imamo sličnu situaciju i u Srbiji”, kazao je on.

Njihova uloga između ostalog je bila, kako ističe Trifunović, da satanizuju nosioce vlasti u državi, a posebno one od kojih im je dolazila najveća prijetnja-ljude koji su čuvali bezbjednost Crne Gore.

“Tako su se na meti našli i najviši državni funkcioneri, kao i pojedini visoki funkcioneri Agencije za nacionalnu bezbjednost i crnogorski istražni i bezbjednosni organi uopšte. Prozivani su upravo oni koji nijesu dozvoljavali da kriminalne grupe naprave haos i da se u Crnu Goru unese nemir. Jer, ne prozivaju se i napadaju rukovodioci jedne bezbjednosne službe tek tako. Kada se to desi, obavezno slijedi pitanje: Zašto i za koga to radiš? Ja sam pratio te napade preko dijela crnogorskih medija i potpuno mi je jasno o čemu se radi. Dokazi da u pojedinim crnogorskim medijima ima pipaka kriminalnih organizacija vidljivi su i onim ljudima koji nijesu profesionalci”, tvrdi on.

Dodao je da je jasno da u Crnoj Gori trenutno postoji veliki obračun kriminalnih organizacija i da će se uskoro vidjeti tačno od koje grupe dolaze naručeni medijski napadi. Trifunović ističe da država treba da prepozna odakle dolaze ti napadi i da po svakom tom napadu reaguje, da javnost tačno zna o čemu se radi.

On tvrdi da Crna Gora ima i te kako kapacitete da se izbori sa kriminalnim grupama, a to je najbolje dokazala postupkom “državnog udara”, kada je bio i najveći pritisak na Crnu Goru, uspjeli ste da se odbranite.

“Tako da ovi napadi kriminalnih klanova, koji su minorniji u odnosu na državni udar, i ne bi trebalo da predstavljaju problem. Crna Gora je dokazala da ima kapacitet u najtežem trenutku i smatram da imate apsolutnu sposobnost da se odbranite od toga. Većina vaših građana i ne pretpostavlja sa kakvom ste se opasnošću susreli i šta se zapravo desilo u Crnoj Gori”, ocijenio je Trifunović.

Komentarišući opaske iz Srbije na račun kriminalnih organizacija iz Crne Gore Trifunović navodi da je Srbija dozvolila da bezbjednosno interesantne osobe iz Crne Gore ranije steknu nepokretnosti na njenoj teritoriji, kao i lična dokumenta.

“Međutim, sramotno je upirati prstom u Crnu Goru kada eksponentni raznih kriminalnih struktura, ne samo da špartaju Srbijom, nego se ovdje smatraju i uglednim građanima. Srbija bi trebalo da prvo riješi svoju kriminalnu mrežu, pa da proziva druge i dijeli im lekcije. Srbija se zbog obračuna srpskih kriminalnih grupa koje svoje uporište pronalaze u tzv.”navijačkim” grupama našla usred pravog rata koji već godinama traje daleko prije od obračuna crnogorskih klanova”, rekao je on.
Vikend novine

Check Also

TRAGEDIJA: Drvo ubilo muškarca (76)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *