MILIONERI SE NADMEĆU ZA NOĆENJE U ČUVENOJ ĆELIJI BROJ 7: Tu je legendarni Mandela proveo 18 godina, a samo jedna noć će koštati pravo bogatstvo (VIDEO) - Volim Podgoricu

MILIONERI SE NADMEĆU ZA NOĆENJE U ČUVENOJ ĆELIJI BROJ 7: Tu je legendarni Mandela proveo 18 godina, a samo jedna noć će koštati pravo bogatstvo (VIDEO)

Kako bi se finansirao humanitarni projekat za južnoafričke zatvorenike, noćenje u jednoj od najpoznatijih zatvorskih ćelija na svijetu ponuđeno je na aukciju.

Radi se o ćeliji u kojoj je ikona južnoafričke borbe protiv aparthejda, Nelson Mandela, izdržavao kaznu.

Organizacija “CEO Sleepout”, koja se proslavila prodajući direktorima kompanija i milijarderima noćenja na neobičnim mjestima u cilju prikupljanja novca za najsiromašnije, došla je na ovu ideju.

$250,000 for a chance to sleep in Nelson Mandela’s jail cell?

Yes, US$250,000 is what it would cost you to have a feel of Nelson Mandela’s life in prison.

“Nijedna aukcija tog tipa se nije održala u Južnoafričkoj Republici. Onaj ko ponudi najviše dobiće čast da provede noć u istorijskoj ćeliji broj 7 u kojoj je Mandela proveo 18 godina”, navodi se.

Погледај слику на Твитеру

BLACK AND PROUD@BlkAndPr0ud
Smještena na ostrvu Roben, ta ledena betonska ćelija površine 2,4 s 2,1 metara u kojoj je čamio prvi crni predsjednik Južnoafričke Republike, jedna je od najpoznatijih na svijetu.
FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Upisan na UNESCO-ovu listu svjetske baštine, zatvor-muzej svake godine posjeti više od 300.000 ljudi.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Nakon što je 2016. organizovala noćenje za poslodavce ispod mosta u Johanezburgu, čime je prikupljen novac za beskućnike, organizacija je ove godine odlučila da na poseban način proslavi 100. godišnjicu rođenja Nelsona Mandele koja se obilježava 18. jula.

Noćenje u je procijenjeno na početnu cijenu od 250.000 dolara, a navodi se da se već nudi 300.000 dolara preko interneta.

Ime srećnog dobitnika biće objavljeno po zaključenju aukcije 16. jula. Prikupljenim novcem finansiraće se projekat “iz zatvora na univerzitet” koji će omogućiti bolje obrazovanje južnoafričkih zatvorenika.

Fondacija Nelsona Mandele kazala je da nije upoznata s tom inicijativom i da ne može biti odgovorna za korišćenje ćelije. Muzej na ostrvu Ruben nije se oglašavao o ovom pitanju.

News24

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com