NASTAVLJAJU SE ČISTKE U RTCG: Smijenjeno pet urednika - Volim Podgoricu

NASTAVLJAJU SE ČISTKE U RTCG: Smijenjeno pet urednika

U Javnom servisu Radio-televizije Crne Gore nastavljaju se kadrovske promjene, a nakon smjene rukovodstva na red su došli i urednici. Kako „Dan” saznaje, u toj medijskoj kući je sa smjesta urednika kulture smijenjen Vanja Kovačević, a njegovu poziciju preuzeće Nevenka Jovović.
Sa odmora je pozvan i šef deska i urednik Drugog Dnevnika Damir Ramović, koji će najvjerovatnije biti raspoređen na portal RTCG. Njegovu poziciju trebalo bi da preuzme Boro Višnjić, koji radi na portalu, a zamjenik će mu navodno biti Ivan Mijanović.
Prema nezvaničnim informacijama, u ponedjeljak bi trebalo da budu smijenjeni urednici Prvog i Drugog programa Saša Mirković i Nataša Baranin.
Prije sedam dana je smijenjena urednica informativnog programa i urednica Dnevnika 2 Tanja Perović, a umjesto nje postavljena je Aleksandra Pavićević, koja je bila na toj poziciji kada je na čelu RTCG bila Radojka Rutović.
Vršilac dužnosti direktora RTCG Slavko Đurđić nije želio da komentariše informacije koje posjedujemo. On je naveo da ne želi da komentariše kadrovske procedure dok se ne sprovedu sve pravne procedure, jer može doći do nekih promjena pa neće da dezinformiše javnost.
Podsjetimo, nedavno je smijenjena generalna direktorica Andrijana Kadija, koja je tužila tu medijsku kuću podgoričkom Osnovnom sudu od kojeg traži da poništi odluku o njenom razrješenju, jer smatra da je smijenjena protiv zakona.
Generalna direktorica razriješena je odlukom šest članova Savjeta RTCG na sjednici održanoj 7. juna. Njenu smjenu je inicirao član Savjeta Mimo Drašković, koji je kao formalan razlog za to naveo ugovor o poslovnoj saradnji RTCG i Centra za građansko obrazovanje (CGO) u vezi s projektom, „Činjenice su važne”, za koji smatra da je nanio štetu javnom servisu. Tužbu je podnio i razriješeni direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović jer smatra da je nezakonito smijenjen sa funkcije.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com