DJUKANOVIĆ: Ime gradonačelnika Podgorice biće poznato za koji dan - Volim Podgoricu

DJUKANOVIĆ: Ime gradonačelnika Podgorice biće poznato za koji dan

Ime gradonačelnika Podgorice biće poznato za koji dan, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

“Odražana je konstitutivna sjednica, izabran je predsjednik parlamenta. Završna je faza konsultovanja oko kandidovanja šefa izvršne vlasti u glavnom gradu. Razgovaramo ne samo o personalnim rješenjima već i o onome što su programski prioriteti za sljedeće četiri godine. I razgovaramo takođe o ekipi koja treba da zaume mjesta u ovoj  okalnoj upravi a bi mogli garantovati ostvarenje onih obećanja koja smo dali građanima Podgorice. Mislim da sada zaista možemo govoriti o danima, samo danima u kojima ćemo izaći sa finalnim predlogom rješenja za gradonačelnika Podgorice,” kazao je Đukanović na konferenciji za novinare poslije sjednice Savjeta DPS-a za praćenje realizacije izbornog programa.

Na pitanje “Vijesti” da li je razmišljao o podnošenju ostavke na mjesto šefa stranke, Đukanović je kazao da o tome nije bilo riječi.

“Nema nikakvih odluka. Vodio sam danas sjednicu Savjeta. Dakle obavljam posao i predsjednika stranke u punom kapacitetu,” kazao je on, navodeći da se sljedeće godine očekuje održavanje Kongres DPS-a.

Na pitanje TV Vijesti kada misli da će država Crna Gora biti sposobna da riješi jedan slučaj napada na novinare, s obzirom da je od ranjavanja novinarke “Vijesti” Olivere Lakić prošlo dva mjeseca, Đukanović se na konferenciji DPS-a pozvao na svoju funkciju predsjednika države.

“Predsjednik države nije zadužen za istrage niti za informacije iz istraga. Dobro ste upoznati da su ta pitanja iz nadležnosti tužilaštva, tako da pretpostavljam da kroz redovnu komunikaciju sa tužilaštvom možete da dobijete sve potrebne informacije,” pojasnio je on.

Đukanović je na konferenciji kazao je da su prioriteti u narednom periodu ekonomski rast i razvoj institucija.

“Institucija koje treba da garantuju kvalitetniju vladavinu prava,” kazao je Đukanović na konferenciji za novinare poslije

DPS će u narednih 15 dana postaviti jasne prioritete, ljude koji će biti zadužene za njihovu realizaciju i rokove za njihovo ispunjavanje.

“Period pred nama je period sa manje rizika,” kazao je Đukanović.

TV Vijesti/Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com