Darmanović: Diplomatska akademija važna za razvoj diplomatije - Volim Podgoricu

Darmanović: Diplomatska akademija važna za razvoj diplomatije

Diplomatska akademija “Gavro Vuković” imala je važnu ulogu u razvoju savremene crnogorske diplomatije, naročito nakon obnove državnosti, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Darmanović je u nedjelju, na obilježavanju petnaeste godišnjice osnivanja diplomatske akademije i zatvaranju Ljetnje škole za mlade diplomate “Gavro Vuković”, ukazao na brojne obrazovne programe koji se realizuju u saradnji sa domaćim i međunarodnim institucijama.

“Zahvaljujući takvom pristupu i posvećenom radu, danas možemo sa ponosom istaći da se naše diplomate usavršavaju na prestižnim institucijama širom svijeta. Jednako ponosni možemo biti i na činjenicu da diplomate iz različitih krajeva svijeta rado dolaze u Crnu Goru radi sticanja novih znanja i iskustava” rekao je Darmanović, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Izvršni direktor za Evropu i Centralnu Aziju u Evropskoj službi za vanjske poslove, Thomas Mayr-Harting kazao je da su za mlade diplomate ovakvi programi važni i da su jedinstvena iskustva stečena diplomatskom obukom korisna za budući rad.

Bivši ministar vanjskih poslova, Dragiša Burzan, poručio je mladim kolegama da poziv diplomate, iako često veoma zahtjevan istovremeno i posebno vrijedan.

Navodi se da je Darmanović polaznicima 11. Ljetnje škole, koju je organizovalo MVP uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, uručio diplome.

U školi su ove godine učestvovale mlade diplomate iz 32 zemlje svijeta i Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com