Ko je Albanac koji je predvodio napad na mitropolita Amfilohija u Ulcinju? - Volim Podgoricu

Ko je Albanac koji je predvodio napad na mitropolita Amfilohija u Ulcinju?

Funkcioner URE iz Ulcinja Nevriz Šaptafi predvodio je grupu albanskih jurišnika koji su u nedelju pokušali da spriječe mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vjernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju.

Šaptafi je visoki funkcioner partije Dritana Abazovića i koalicioni partner Alekse Bečića. Osim njega, grupu je predvodio i Hadžija Sulejmani, odbornik Demokratske partije, koja čini vlast u Ulcinju. Interesantno je da se ni Abazović ni njegova stranka, kao ni njegovi koalicioni partneri iz Demokrata, nisu oglašavali povodom ovog napada na sveštenstvo Mitropolije.

Gepostet von Promul UlqiniOnline am Sonntag, 8. Juli 2018

 

Šaptafi, kako se može vidjeti na njegovom Fejsbuk profilu, podržava i Ramuša Haradinaja, koji je na području Kosova i Metohije učestvovao u ratnim zločinima nad nealbanskim stanovništvom.

Podsjetimo, pomenuta grupa izgrednika koju je predvodio Šaptai, pokušala je da onemogući prilaz Crkvi. Nakon guranja, rasprave, negodovanja vjernika, policija je obezbjedila da mitropolit, sveštenstvo i vjerni narod dođu do Crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama gdje je bilo predviđeno služenje Svete službe Božije.

Policija je već bila na temeljima Hrama, tako da je mitropolit Amfilohije liturgiju služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com