KO SU ZAPRAVO ŠKALJARCI I KAVČANI: Evo kako je počeo KRVAVI RAT MAFIJE! U Valensiji se dogodio rascjep posle koga je UBIJENO 25 LJUDI! - Volim Podgoricu

KO SU ZAPRAVO ŠKALJARCI I KAVČANI: Evo kako je počeo KRVAVI RAT MAFIJE! U Valensiji se dogodio rascjep posle koga je UBIJENO 25 LJUDI!

Nekadašnji prijatelji zaratili su zbog nestanka 200 kilograma kokaina iz stana koji je navodno pripadao Goranu Radomanu, inače prvoj žrtvi rata

Rat između “škaljarskog” i “kavačkog klana” već tri i po godine bijesni na prostoru Srbije i Crne Gore. Ova dva zaraćena tabora nekad su bila jedinstveni “kotorski klan” i tako su funkcionisali godinama, do trenutka kad je zbog posla došlo do raskola među prijateljima.

Nestanak 200 kilograma kokaina iz stana u Valensiji 2014. godine podijelio je Kotorane na dva klana, nazvana po prigradskim naseljima – Škaljarima i Kavaču. Kako se pisalo, stan iz kojeg je droga nestala pripadao je Goranu Radomanu, koji se u tom trenutku nalazio u pritvoru na Kubi zbog saobraćajke. Iza rešetaka se nije dugo zadržao, jer mu je da izađe pomogao legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona, koji je posredovao na intervenciju poznatog srpskog biznismena. Međutim, dok se Radoman vratio u Španiju, droga je bila nestala.

Kako se priča u krugovima u podzemlju, jedan od pripadnika klana uzeo je kokain da bi naplatio to što se o njemu za vrijeme dok je bio u zatvoru nisu brinuli kako je smatrao da treba. I to je nulta tačka rata.

Nezapamćena serija surovih likvidacija otpočela je u Beogradu u februaru 2015. ubistvom Gorana Radomana, koji je likvidiran na ulazu u svoju zgradu. Žrtve rata od tog trenutka samo su se nizale, kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji, a kraj ovog sukoba među nekadašnjim bliskim saradnicima se i ne nazire.

U dosadašnjim obračunima na ulicama nastradalo je četvoro građana koji ni na koji način nisu bili povezani s kriminalnim aktivnostima “škaljarskog” i “kavačkog klana”, već su kolateralna šteta, žrtve koje su se slučajno zadesile na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

KO SU ZAPRAVO ŠKALJARCI I KAVČANI

Ovo su Škaljarci

JOVAN VUKOTOĆ I IGOR DEDOVIĆ

Kao vođu klana bezbjednosne službe označile su Kotoranina Jovicu Vukotića (38). Njegovi najbliži saradnici navodno su brat Igor i Igor Dedović. Vukotić je samo jednom pravosnažno osuđen, a nekoliko postupaka koji su vođeni protiv njega okončano je ili oslobađajućom presudom ili su druge osobe preuzimale krivicu na sebe.

Igor Dedović i Jovica Vukotić
IGOR DEDOVIĆ I JOVICA VUKOTIĆ

U zatvoru u Spužu navodno je proveo devet mjeseci, od novembra 2014. do avgusta 2015, i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002. godine. Osuđen je i na tri mjeseca zbog pištolja koji je pretresom nađen u njegovom džipu u naselju Škaljari. Za Vukotićem je na snazi nacionalna potjernica jer nije izdržao ovu kaznu. Braća Vukotić su nekoliko puta bili na meti napada u Beogradu i Crnoj Gori, 2008. u Dobroti je pucano na njih, a 2013. je bačena kašikara na kuću njihovog oca. Jovica Vukotić dovođen je u vezu s trgovinom narkoticima, a tužilaštvo je vodilo istragu protiv njega zbog utaje poreza.

Ovo su Kavčani
RADOJE ZVICER I SLIBODAN KAŠĆELAN

Vođe “kavačkog klana” navodno su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Kašćelan je široj javnosti postao poznat nakon neuspjelog atentata u leto 2016. godine u Novom Sadu, a zvanično se nalazi u bjekstvu. On je nakon pokušaja atentata navodno obećao da će zbrisati sa zemlje sve “škaljarce” – do poslednjeg. Drugi šef ovog klana, Radoje Zvicer, navodno se skriva u regionu pod imenom Josip Babić.

Slobodan Kašćelan
SLOBODAN KAŠĆELANFOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

U snimku koji je u decembru prošle godine isplivao na internetu navodi se da Zvicer ima dobre veze u policiji i službama bezbjednosti, ali i da stoji iza međunarodnog šverca droge i finansiranja desetine ubistava u Crnoj Gori i regionu. Takođe, tada su se pojavile i fotografije uz objašnjenje da je presadio kosu u Istanbulu. U blizini njegove kuće u Kotoru prije dvije godine navodno je pronađeno skriveno skrovište za koje se sumnjalo da je jedan od štekova “kavčana” za najteža krivična djela. Poklopac od ulaza u skrovište maskiran je tako da izgleda kao kanalizacioni šaht.
Radoje Zvicer
RADOJE ZVICERFOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

ŠKALJARSKI KLAN

  •  Ime dobio po kotorskom naselju Škaljari
  •  Vođom “škaljaraca” smatraju se Jovica Jovan Vukotić i Igor Dedović
  •  Od početka se bave švercom droge, a za njih se vezuje i otimanje lokala, poslovnog prostora i kafića od osoba bliskih Darku Šariću
  • KAVAČKI KLAN
  •  Imenovan po kotorskom naselju Kavač
  •  Vođama se smatraju Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer
  •  Bave se različitim kriminalnim radnjama – prodajom droge, zelenašenjem, krađom vozila i oružja, ubistvima

UBISTVA OVIH LJUDI DOVODE SE U VEZU SA RATOM KLANOVA

FOTO: MUP

Goran Radoman

Radoman je prva žrtva rata, a sumnja se da ga je ubio „kavački klan“. On je ubijen u garaži zgrade na Novom Beogradu. Vkeruje se da je likvidiran jer je bio najodgovorniji za krađu 200 kilograma kokaina u Valensiji 2014.

FOTO: PRINTSCREEN

Saša Marković

Bivši poslanik ubijen je u Budvi 17. maja 2015. iz zasjede dok se vraćao kući. Kasnije je utvrđeno da je likvidiran greškom i da je meta bio njegov kum Goran Đuričković.

Ivan Lopičić

Ubistvo se dogodilo 26. juna 2015. na kućnom pragu u kotorskom naselju Sveti vrači, u ulazu zgrade u kojoj je Lopičić živeo. Ubijeni je bio blizak „škaljarskom klanu“.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Goran Ðuričković

Zet fudbalske legende Vladimira Petrovića likvidiran je 27. oktobra 2015. Ubica je u njega navodno pucao iz snajpera, u bašti Đuričkovićevog lokala „Old fišermen“ u Budvi. Ne zna se koji klan stoji iza njegovog ubistva.

Radovan Matović Rakela

Njegovo tokelo pronađeno je 21. februara 2016. u „audiju“ parkiranom u blizini vile Mega u Đenovićima. Likvidiran je sa dva metka u glavu. Policija je na obližnjoj livadi pronašla još jedan metak, a u kolima dvije čaure.

Srđan Vlahović

Ubijen je u kotorskom naselju Dobrota 9. aprila 2016. Egzekutor je na Vlahovića pucao dok je sjedio u automobilu iz kojeg je prodavao cigarete. Vlahović je bio član obezbjeđenja vođa „kavačkog klana“.

Goran Dučić

Tijelo Kragujevčanina, inače šefa obezbjeđenja vođe „škaljarskog klana“ Jovice Vukotića, isplivalo je 17. juna 2016. kod Žeželjevog mosta u Novom Sadu. Dučić je u veče kad je nestao bio na jednom novosadskom splavu.

Goran Biskupović

Prijatelji, Goran Biskupović i Miloš Bošnjak ubijeni su 5. septembra 2016, kad je nepoznati napadač aktivirao bombu dok su išli ka porodičnoj kući u naselju Muo u Crnoj Gori. Biskupović je bio član „škaljarskog klana“.

Dalibor Ðurić

Član „škaljarskog klana“ ubijen je 22. septembra 2016. snajperom u zatvoru Spuž. Za ubistvo su osumnjičeni Miloš Trbo i Dejan Pavićević, obojica iz Kotora.

Radomir Ðuričković

Likvidiran na Cetinju 10. oktobra 2016. Istragom je utvrđeno da iza zločina stoji „kavački klan“. Osumnjičeni su Mario Milošević, Vukan Vujačić i Igor Mašanović.

FOTO: VIJESTI.ME

 

Izvor: kurir.rs

2 komentara

  1. The posh distributed could be described as distinctive; customers are actually yearning for bags is a Native aspirations. Which strange surroundings is built that is to market diversity furthermore importance with travel and leisure market trends. hotels special offers

  2. My brother suggested I would possibly like this web site. He was once entirely right. This publish truly made my day. You cann’t imagine just how so much time I had spent for this information! Thank you!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com