Home / NOVOSTI / Hronika / Nikšićka grupa odgovorna za ubistvo Sekulovića?

Nikšićka grupa odgovorna za ubistvo Sekulovića?

Kriminalnu grupu iz Nikšića i Albanije, koja je uhapšena na osnovu iskaza svjedoka saradnika, Specijalno tužilaštvo povezuje i sa ubistvom Podgoričanina Đorđija Sekulovića, prenosi Dan.

U toku su provjere i prikupljanje materijalnih dokaza protiv ove grupe, a postoji mogućnost da će doći do proširenja istrage na još nekoliko osoba.

Napad na Sekulovića se desio u noći između 18. i 19. januara 2017. godine, oko ponoći. U vozilu „reno megan”, beranskih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano na Bulevaru revolucije u Podgorici došlo je do eksplozije. U automobilu su se nalazili Sekulović i Jelena Korać, koji su zadobili teške tjelesne povrede. Transportovani su u Klinički centar Crne Gore, gdje im je pružena medicinska pomoć i oboje su nakon toga smješteni na Odjeljenje intenzivne njege. Sekulović je preminuo ujutro, oko 9 časova i 20 minuta, dok je Koraćeva bila životno ugrožena.

Na osnovu operativnih podataka sa terena, policija je nedavno uhapsila Nikšićane Dejana Vujovića i Stefana Perovića i Zlatka Matanovića iz Albanije. Potom su uslijedila hapšenja Ranka Radulovića, njegovog sina Željka i bratanića Stefana (22), Luke Radulovića (24), Ratka Martinovića (38), Darka Vickovića (38), Nikole Mandića (20) i državljana Bosne i Hercegovine Nenada Lubure (52) i Radoja Preradovića (54).

Poslednji je uhapšen Radulovićev saradnik Radoš Petrušić. Naredbom je obuhvaćen i odbjegli Nikola Mršić, koji je optužen da je direktni izvršilac ubistva Gorana Lenca.

Dan

Check Also

Ćatoviću produžen pritvor, ključni dokaz podmetnut na mjestu ubistva?

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *