NLB Banka podržala podmladak KK “Budućnost” - Volim Podgoricu

NLB Banka podržala podmladak KK “Budućnost”

 NLB Banka AD Podgorica obezbijedila je boravak petorici talentovanih dječaka košarkaškog kluba “Budućnost” Voli na ljetnjem kampu, košarkaške škole “Peter Vilfan”, koji se nalazi na slovenačkoj obali u Strunjanu, u periodu od 08.07 do 14.07. 2018. godine.

Stariji pioniri KK “Budućnost” Voli, Marko Radunović, Lazar Mirotić,  Andrija Vuković, Vladimir   Sudar i Milorad Brajović, koji već pokazuju zavidna košarkaška umijeća, imaće priliku da usavršavaju svoja znanja iz ovog sporta i druže se sa djecom iz regiona i evropskih zemalja u jednom od najposjećenijih košarkaških kampova u okruženju, sa tradicijom dugom 25 godina.

Gavrilo Pajović, sportski direktor ovog kluba, zahvalio je NLB banci na pozivu da dječaci iz Budućnosti provedu nedjelju dana u Sloveniji, u prestižnom kampu Petera Vilfana, legende jugoslovenske košarke. Pajović je kazao da vjeruje da je ovo početak saradnje sa kampom, te da će boravak djece iz kluba u ovom kampu postati tradicija u narednim godinama.

Kamp u Strunjanu je namijenjen djevojčicama i dječacima uzrasta od 6 do 17 godina, a polaznici ljetnje škole, će biti grupisani po uzrastu i prethodnom košarkaškom znanju. Dječaci će na kampu unaprijediti košarkaške vještine, učiti se poštovanju protivnika, jednakosti, drugarstvu i ferplay-u. Kroz program će ih voditi kompetentni košarkaški stručnjaci među kojima je Aleš Fabjan kao glavni trener.  Tokom trajanja kampa treninzima će prisustvovati i njegov osnivač Peter Vilfan, proslavljeni jugoslovenski košarkaš.

Peter Vilfan rekao je da je vrlo zadovoljan i ponosan što će u svom kampu ugostiti mlade košarkaše iz Podgorice, naročito zato jer su članovi Budućnosti, prvaka ABA lige i ovogodišnjeg evroligaša. On je dodao da kamp ove godine proslavlja 25 godišnjicu rada i da su u kampu trenirali igrači poput Bena Udriha, Boštjana Nachbara, obojica članovi NBA, zatim Luka Dončić koji je u Strunjanu takođe proveo jedno ljeto. Vilfan je zaključio da je uvjeren da je ova posjeta mladih Podgoričana početak jedne dugoročne saradnje, te da će u školi učiniti sve da djeca budu zadovoljna kampom i školom košarke.

Mladi košarkaši iz kampa će ponijeti lijepe uspomene ali prije svega puno znanja koja će im u budućnosti pomoći na putu do uspjeha, ukoliko odluče da nastave da se bave košarkom.

Jelena Vujović, generalna sekretarka NLB Banke vjeruje da će boravak u kampu biti dobar podsticaj za klub i da će ovi dječaci jednog dana Budućnosti donositi nove titule. Ona je najavila mogućnost da će se saradnja sa kampom košarkaške škole Peter Vilfan nastaviti i u narednim godinama.

NLB Banka ima dugogodišnju saradnju sa KK Budućnost i posvećena je razvoju ovog sporta u Crnoj Gori kao i podizanju svijesti o značaju bavljena sportom naročito za djecu i mlade,  pa otuda i podrška podmlatku ovog kluba za učešće na košarkaškom kampu Petera Vilfana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com