OVO JE SUNOVRAT! SANDRA AFRIKA ZAVADILA SIROMAŠNI SJEVER: Pjevaće za Dan opštine Andrijevice, a tek za koje pare! - Volim Podgoricu

OVO JE SUNOVRAT! SANDRA AFRIKA ZAVADILA SIROMAŠNI SJEVER: Pjevaće za Dan opštine Andrijevice, a tek za koje pare!

Najava da će u okviru proslave Dana opštine Andrijevica, 17. jula, Vasojeviće na stadionu malih sportova zabavljati  Sandra Prodanović, poznatija kao Sandra Afrika i da će njen nastup koštati oko 5.000 evra izazvala je burne reakcije u ovom gradu.

Opozicija tvrdi da je to skandal i da takav potez ne služi na čast onima koji kreiraju politička i kulturna dešavanja u Andrijevici. Rukovodeća garnitura – tvrde -smišljeno nastavlja da, uz neracionalno trošenje poverenog novca, unižava tradicionalne, istorijske i kulturne vrijednosti Vasojevića.

Činjenica da će Sandra Afrika, čiji su određeni spotovi zbog neprimjerene i provokativne sadržine zabranjivani za maloljetnike, biti glavna zvijezda proslave Dana opštine u Andrijevici predstavlja pravi skandal. Ako tome dodamo da će ona, kako smo obaviješteni, za svoj nastup, od 8.000 evra koliko je Ministarstvo kulture odvojilo za manifestaciju uzeti 5.000 evra, onda je svaki komentar suvišan.

-To je potvrda da rukovodeća struktura u Andrijevici, držaći se one narodne “hljeba i igara, nemilice arči novac poreskih obveznika sa ciljem da unizi i uništi sve naše vrijednosti po kojima smo se prepoznavali u kulturnom i civilizovanom svoketu – ističe predsjednik andrijevičkog odbora Demokratskog fronta Vesko Raketić.

Njegov partijski kolega Branko Kastratović smatra da najavljeni nastup Sandre Afrike u Andrijevici, u sklopu obeležavanja Dana opštine, vrijeđa ljudski razum. Rekao je da ovaj događaj simbolično potvrđuje da se u Vasojevićima trenutno živi kao u najnerazvijenijim afričkim zemljama.

– Umjetničko ime dotične, Afrika, simbolički stavlja u istu ravan Vasojeviće i afričke siromašne zemlje – ističe Kastratović.

Iz lokalne uprave  nisu htjeli da komentarišu nastup Sandre Afrike za Dan opštine, ali vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Marko Vukić kaže da “u cijeloj priči nema ništa sporno već da neko zlonamerno želi da ispolitizuje čitav slučaj”

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com