PLATA STIJEPOVIĆA DUPLO VEĆA OD PLATE PRVOG ČOVJEKA BERANA: Evo koliko zaradjuju CG gradonačelnici - Volim Podgoricu

PLATA STIJEPOVIĆA DUPLO VEĆA OD PLATE PRVOG ČOVJEKA BERANA: Evo koliko zaradjuju CG gradonačelnici

Gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović, najplaćeniji je među čelnicima 23 crnogorska grada, a iz imovinskih kartona za prošlu godinu se može vidjeti da on, na primjer, prima, gotovo, koliko dvoje njegovih kolega sa sjevera zajedno.

Iz kartona u Agenciji za sprječavanje korupcije se vidi da su Stijepovićeva gradonačelnička primanja nekih 1.745 eura mjesečno.

Sa 880 eura mjesečno, predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, najmanje je plaćeni predsjednik, a nekih 80 eura više prima predsjednik andrijevičke Opštine, Srđan Mašović.

Šćekić i Mašović su jedini predsjednici opština čija su primanja prošle godine bila ispod 1.000 eura.

Iz imovinskog kartona bivšeg predsjednika Opštine Mojkovac, Dejana Medojevića, vidi se da je primao nepunih 1.070 eura.

Na njegovo mjesto je početkom februara postavljen Ranko Mišnić.

Oko 1.080 eura su plate troje šefova opština – Anele Čekić iz Gusinja, Vladimira Jokića iz Kotora i Samira Agovića iz Petnjice.

Odlazeći predsjednik Opštine Plav, Orhan Šahmanović, primao je u toku prošle godine 1.125 eura, nekih 10 eura više od njega Ejup Nurković iz Rožaja.

Dragoslav Sćekić ima najmanju platu

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, prijavio je u svom kartonu primanja od nepunih 1.170 eura.

Plate predsjednicima žabljačke i šavničke opštine su oko 1.235 eura, vidi se iz kartona Veselina Vukićevića, odnosno Mijomira Vujačića.

Vujačića bi, javile su ranije “Vijesti”, uskoro na tom mjestu trebalo da naslijedi sadašnji potpredsjednik Opštine Šavnik, Vlatko Vuković.

Oko 1.255 primao je predsjednik Opštine Bijelo Polje prošle godine. Tada je na čelu Bijelog Polja bio Aleksandar Žurić, a od kraja januara je na tom mjestu Petar Smolović.

Nepunih 1.300 eura mjesečno primala je odlazeća gradonačelnica Kolašina, Željka Vuksanović, koliko i predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović.

Gradonačelnik Cetinja primao je prošle godine 1.345 eura, vidi se iz kartona bivšeg čelnika, Aleksandra Bogdanovića.

To je inače za vše od 500 eura manje u odnosu na platu koju je sadašnji gradonačelnik, Aleksandar Kašćelan, primao kao izvršni direktor državnog “Montenegrobosnusa”.

Nepunih 1.390 eura prima predsjednik Opštine Danilovgrad, Branislav Đuranović, vidi se iz kartona.

Oko 1.410 prima predsjednik pljevaljske opštine, Mirko Đačić, a nekih 20 eura više predsjednik plužinske, Mijuško Bajagić.

Nepunih 1.500 eura prima predsjenik Opštine Nikšić, Veseln Grbović, a nepunih 1.515 prima predsjednik Opštine Ulcinj. To se vidi iz kartona doskorašnjeg gradonačelnika, Nazifa Cungua, koga je na tom mjestu naslijedio Ljoro Nrekić.

Predsjednik Opštine Bar, Zoran Srzentić, je treći po primanjima od svojih kolega sa nepunih 1.570 eura, a skoro 1.600 primala je prošle godine odlazeća gradonačelnica Tivta, Snežena Matijašević.

Prosječna plata u Crnoj Gori iznosi 512 eura, podaci su Monstata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com