Glavni odbor GP URA: Ne prekidati bojkot parlamenta dok se ne ostvare ciljevi zacrtani u Planu - Volim Podgoricu

Glavni odbor GP URA: Ne prekidati bojkot parlamenta dok se ne ostvare ciljevi zacrtani u Planu

Glavni odbor Građanskog pokreta URA jednoglasno je podržao Plan za prevazilaženje političke i institucionalne krize koji je dobio zeleno svjetlo i sa međunarodnih adresa i većinskom voljom ostao pri stavu da u aktuelnom političkom trenutku ne treba prekidati bojkot državnog parlamenta, saopšteno je danas iz GP URA.

“Nijedan od uslova proklamovanih na jesen 2016. nije ispunjen, naprotiv atmosfera izbornih ciklusa postala je gora i u tom segmentu situacija je još lošija. Prije svega iz tih razloga bojkot parlamenta ne treba prekidati sve dok se ne ostvare ciljevi zacrtani u Planu za prevazilaženje političke krize na čijem ostvarenju rukovostvo stranke ima apsolutnu podršku”, konstatovano je na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora GP URA.

U saopštenju se dodaje da su na sjednici analizirani rezultati prethodnih lokalnih izbora u Crnoj Gori i da je iskazano nezadovoljstvo generalnim rezultatom opozicije u prethodnom izbornom ciklusu i uvjerenje da je koalicija te GP URA sa Demokratskom Crnom Gorom dala sinergetski efekat i ostvarila rezultat koji je u većini gradova bio i bolji od očekivanog.

“Konstantnim izbornim ciklusima u par mjeseci javna scena je kontaminirana a građani demotivisani da izađu na birališta. U ovakvom omjeru snaga Građanski pokret URA će kroz lokalne parlamente i posredstvom svojih odbornika još snažnije nastaviti sa emancipatorskom borbom i ulogom a intezivnu političku borbu vodiće i na državnom nivou. To je između ostalog pokazano predstavljanjem Plana za pravazilaženje političke krize koji je predstavljen zajedno sa Demokratama u zemlji ali i na zvanične adrese EU”, konstatovano je na sjednici Glavnog odbora GP URA.

Razmatrajući učinke lokalne vlasti u Kotoru, Budvi i Herceg Novom zaključeno je da je urađeno mnogo i pokazano kako se može domaćinski upravljati, prije svega finansijama tih gradova.

“Glavni odbor daje potpunu podršku svojim odbornicima i ljudima u izvršnoj vlasti u ovim gradovima da nastave sa dobrim učincima koji će značiti za građane tih opština. Problemima koji su se javili u Budvi i Kotoru treba pristupiti odgovorno i pokušati riješiti ih u interesu građana i ukupne opozicione javnosti”, zaključeno je na sjednici.

Iz GP URA su kazali i da je Glavni odbor na jučerašnjoj sjednici povećao i svoje kvote tako da će u narednom periodu taj najvažniji organ stranke biti brojniji.

Lideri Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA Aleksa Bečić i Dritan Abazović predstavili su 13. juna “Plan za prevazilaženje aktuelnog političkog i institucinalnog stanja u Crnoj Gori”.

Poslanik GP URA Neđeljko Rudović rekao je 2. jula da prekid bojkota parlamenta ne smeta planu izbornih reformi i poručio da će zagovarati da se ta partija što prije vrati u Skupštinu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com