Predsjednica Opštine Kolašin podnijela ostavku - Volim Podgoricu

Predsjednica Opštine Kolašin podnijela ostavku

Predsjednica Opštine Kolašin Željka Vuksanović podnijela je ostavku na tu funkciju.

Ona je kazala da je ponosna na sve učinjeno u tom periodu od oktobra 2014. godine, kada joj je počeo mandat.

Vuksanovićeva je zahvalila koalicionim partnerima iz Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) koji su održali podršku datu joj na početku mandata, “uprkos opstrukcijama i pritiscima, koje su trpjeli”.

“Zahvaljujem svima koji su pomagali. Zahvaljujem i onima koji su moj trud i cjelokupan rad koalicije, koja mi je dala podršku, opstruirali. Zahvaljujem im jer su naslikali stanje demokratije, kako u našoj opštini, tako i u državi. Time su pokazali da je sve što je urađeno, od oktobra 2014. godine do sada, maksimum koji je mogao biti postignut, te da je napredak zajednice nemoguć u uslovima vladavine partija, umjesto vladavine prava“, napisala je Vuksanovićeva u ostavci.

Kako kaže, na kraju njenog mandata, Opština nema dugova za struju i prema javnim preduzećima, niti dospjelih dugovanaj prema državi i bankama. Budžet je , objasnila je, likvidan “kao što je i bio svakog dana od 13. novembra 2015. godine, kada je poslije 1.986 dana neprekidne blokade razblokiran”. Zarade, službenicima i namještenicima lokalne uprave, tvrdi Vuksanovićeva, za jun su već isplaćene, za rzliku od stanja na početku njenog mandata kada se dugovalo pet do 12 zarada.

Bivša predsjednica, na kraju svog mandata, kako kaže, ostavlja, za relizaciju spremne, krupne infrastrukturne projekte, kao što su izgradnja uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacije, gradske toplane…

“Nažalost, ne mogu čestitati novoj parlamentarnoj većini, jer je za čestitke potrebno fer nadmetanje. To nije bio slučaj na minulim lokalnim izborima. Obezbjeđivanjem opoziciji mjesta u organima javnih službi, nesmjenjivanjem direktora, zbog toga što je pripadnik partije , koja je izgubila izbore i prije svega, koalicionim vršenjem vlasti, uprkos ogromnim ideološkim razlikama, dali smo ogroman doprinos prevazilaženju crnogorksog prokletstva, svođenje svega na “naše” i “njihove”. To što Crna Gora nije prepoznala vrijednost toga, ne umanjuje značaj učinjenog”, zaključila je Vuksanovićeva.

Nove predsjednik Opštine Kolašin trebalo bi da bude izabran u narednih 10-ak dana. Vuksanovićevu će , najvjerovatnije, na toj funkciji naslijediti Milosav Bato Bulatović iz Demokrastke partije socijalista (DPS), koja će naredne četiri godine biti na vlasti u koaliciji sa Grupom birača (GB) “Šule I Mikan sa građanima za Kolašin” i Socijaldemokratama (SD).

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com