SUĐENJE ZA UBISTVO BORETE I ZEČEVIĆA: Svjedok tvrdi da optuženi nije bio na vespi - Volim Podgoricu

SUĐENJE ZA UBISTVO BORETE I ZEČEVIĆA: Svjedok tvrdi da optuženi nije bio na vespi

Suvozač na vespi kojeg sam vidio nekoliko trenutaka nakon ubistva nije optuženi Vasilije Rafailović.

To je svjedok Mitar Kuljača tvrdio u nastavku suđenja za ubistvo Đorđa Borete i ljekara Dragana Zečevića u Bečićima.

Kuljača nije bio očevidac ubistva, jer se nalazio u lokalu “Miloš”, nedaleko od lokala “Trofej” u kojem su ubijeni Boreta i Zečević.

Svjedok je naveo da je ubrzo poslije pucnjave vidio dvojicu mladića na vespi.

“Bili su u tamnoj garderobi. Vozač je imao kacigu na glavi a suvozač kačket. Suvozaču sam vidio pola lica. Bio je bljeđeg tena, mlađih godina, nikad ga prije nijesam vidio. Kada su nam se pogledi sreli, on se trznuo i okrenuo glavu od mene u stranu. Istovremeno je podigao kragnu jakne ili gornjeg dijela trenerke. Bilo mi je neobično kako je odreagovao, kada je okrenuo glavu od mene, kada me je vidio”, ispričao je juče Kuljača pred vijećem sudije Biljane Uskoković.

Dodao je da su mladići na vespi otišli najvjerovatnije prema Budvi. Naveo je da je njegov prijatelj Igor Nikčević otišao je do lokala “Trofej” da vidi šta se dogodilo.

“Ne sjećam se koliko je vremena prošlo kada se Igor vratio. Rekao je da su ubili Đoleta i da je tamo kasapnica i da ne idem. Bio sam u šoku”, ispričao je Kuljača.

Potom je otišao kući gdje je razmišljao da li da pođe u policiju i ispriča sve što je vidio.

“Otišao sam u policiju iz ljudskih razloga, kako bih kazao da sam vidio facu mogućeg ubice i pomogao da se napravi foto robot. Sve sam to uradio jer sam bio prijatelj sa pokojnim Đorđem. Bili smo u izuzetno dobrim odnosima, mnogo sam ga poštovao i cjenio”, izjavio je Kuljača.

Dodao je da je sa optuženim Rafailovićem prijatelj iz djetinjstva, ali da se nijesu često družili.

Specijalni tužilac Saša Čađenović je prigovorio njegovom iskazu.

Prema navodima optužnice, Budvanin Vasilije Rafailović, koji je u bjesktvu i Ratko Vušović se terete da su direktni izvršioci ubistva.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com