Home / NOVOSTI / Hronika / Na rukama okrivljenih za ubistvo Đurića nijesu pronađeni tragovi baruta

Na rukama okrivljenih za ubistvo Đurića nijesu pronađeni tragovi baruta

Na današnjem suđenju Dejanu Pavićeviću i Milošu Trbu koji se terete za pomoganje prilikom likvidacije Dalibora Đurića u ZIKS-u 2016.godine, saslušano je više vještaka iz Forenzičkog centra u vezi izuzetih predmeta tokom uviđaja.

Prema ocjeni vještaka kriminalističko-hemijske struke Ljudmile Ivanović okrivljeni kojima se sudi se ne mogu povezati sa direknim pucanjem jer na njihovim rukama nijesu pronađene barutne čestice.

Barutne čestice nijesu prisutne ni na folijama i peškiru koji su pronađeni u automobilu “golf 4”.

“Prisustvo GSP čestica koje nastaju iz kapisle projktila predstavljaju dokaz da je osoba upotrijebila oružje ili da je bila u direktnom kontaktu sa oružjem”, kazala je Ivanović.

Sudija Dragoje Jović je upitao vještaka da li se pomenute čestice moglu ukloniti pranjem ruku .

Ivanović je pojasnila da se čestice kao kontaktni tragovi mogu lako skinuti sa ruku i to pranjem, te da  nakon ispaljenja projektila  osoba koja je bila u kontakt sa oružjem može ih lako kontaktom sa šaka prenijeti na garderobu ili unutrašnjost vozila gdje se mogu duže zadržati.

Vještak  trasološke struke Goran Dendić  je kazao da je na osnovu vještačenih premeta nađenih u i oko vozila “škoda” koje je pronađeno zapaljeno neposredno nakon ubistva Đurića,  zaključio da je  vozilo zapaljeno sa veće distance.

Izvor: 

Check Also

UDES U PODGORICI: Dvoje teže povrijeđenih, van životne opanosti

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *