Home / NOVOSTI / Hronika / VELIKA AKCIJA POLICIJE! Pretresi na pet lokacija, pronađeno i oduzeto oružje, municija, kokain!
ILUSTRACIJA/foto: Savo Prelevic

VELIKA AKCIJA POLICIJE! Pretresi na pet lokacija, pronađeno i oduzeto oružje, municija, kokain!

 

Službenici Uprave policije MUP-a su danas, postupajući shodno naredbama nadležnih sudija za istragu, sproveli dvadetdevetu akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, a u cilju rasvijetljavanja teških krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor i Tivat,  sa akcentom na pronalaženju vatrenog oružja u ilegalnom posjedu i drugih predmeta i tragova koji se mogu povezati sa izvršenjem krivičnih djela.

Naime, službenici policije su, 11.07.2018. godine, u nastavku akcije „Boka“, na teritoriji Herceg Novog, Kotora i Tivta izvršili pretrese stanova i drugih prostorija  na pet lokacija. U Herceg Novom policijski službenci su pretresali stanove i druge prostrije koje koriste B.K. (24) i G.K. (43), u Kotoru su pretresani stanovi i druge prostorije koje koriste D.R. (21), Z.R. (46), dok je u Tivtu pretresana lokacija koju koristi S.J. (35).

Pretresima ovih lokacija policijski službenici su pronašli i oduzeli tri puške, 411 komada municije, startni pištolj, pvc kesica sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, mobilni telefon marke „Blackberry”, lap-top i više ugovora o kupoprodaji nekretnina na crnogorskom primorju, a koji će biti predmet daljih provjera službenika Uprave policije.

Pronađeno oružje, municija i droga biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Nakon sprovedenih vještačenja protiv lica kod koji su pronađeni ovi predmeti biće podnijete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 29 akcija koja su sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedenu akciju, izvršili pretrese na 371 lokaciji na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

 

Check Also

“Moj kum Brano Gvozdenović kaže da neće da mi pomene ime”

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *