Apelacioni sud ukinuo stečaj u “Lenci” - Volim Podgoricu

Apelacioni sud ukinuo stečaj u “Lenci”

Apelacioni sud ukinuo je rješenje o pokretanju stečaja u bjelopoljskoj “Lenci”, koji je uveden u maju na zahtjev radnika.

Bivši radnik “Lenke” Milojica Radojević rekao je “Vijestima” da je Apelacioni sud ukinuo rješenje o stečaju, ali nijesu navedeni razlozi ukidanja.

On je kazao da je Privredni sud donio rješenje o stečaju na koje se žalio raniji vlasnik “Lenke” Raif Hodžić koji je “rasprodao mašine i podijelio otkaze za 100 radnika”.

Bivši radnici potražuju oko 117 hiljada eura, kao i oko 170.000 eura prema sudskim presudama. Radojević je najavio da će se radnici okupiti sjutra ispred fabrike da bi se dogovorili o daljim koracima.

Bjelopoljska firma je prije nekoliko godina bila u stečaju, a u prvoj polovini 2016. potvrđen je plan reorganizacije, koji nije ispunjen, niti su bivšim radnicima isplaćena potraživanja. Prije potvrđivanja plana, “Lenka” je izmirila obaveze prema Poreskoj upravi čija su potraživanja bila u drugom isplatnom redu.

Privredni sud je utvrdio da je predlog za pokretanje stečaja osnovan i zaključio “da stečajni dužnik ne postupa prema usvojenom planu reorganizacije, budući da u predviđenom roku nije izmirio potraživanja povjerilaca prvog isplatnog reda”.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com