Partizansko groblje na Čepurcima ponovo dobilo petokraku - Volim Podgoricu

Partizansko groblje na Čepurcima ponovo dobilo petokraku

Radnici preduzeća Pogrebne usluge uredili su partizansko groblje na Čepurcima i ponovo postavili petokraku, kao simbol borbe protiv fašizma.

Direktor preduzeća Slobodan Stanović, kazao je “Vijestima” da je na partizanskom groblju, koje se nalazi u sredini groblja Čepurci, petokraka, kao dobro poznat simbol, i ranije postojala.

Groblje, koje je ograđeno betonskom ogradom, postoji odavno, ali je, kako je kazao Stanović, “bilo bez te simbolike, bez koje se ne može zamisliti antifašizam”.

“Neko od potomaka je odnio posmrtne ostatke u svoj kraj, ali ima i onih koji su pokopani na partizanskom groblju. To su više kosturnice nego grobnice. Juče smo saznali da je i neko iz Nevesinja, ko je strijeljan u Podgorici, tu pokopan”, istakao je Stanović.

Dok su uređivali groblje, došli su do podataka “da je tu strijeljano i ubijeno mnogo ljudi”.

“Prije neki dan smo uredili grobnicu i spomenik gdje je sahranjeno devetoro braće Jovanović iz Komana. Sva braća su poginula u Drugom svjetskom ratu, što strijeljani, što ubijeni… Juče je bila delegacija antifašista da posjeti tu grobnicu”, kazao je Stanović.

On je istakao da će i dalje održavati pomenuto groblje i truditi se da “bude što dostojanstvenije”.

Za uređenje partizanskog groblja, kako je kazao Stanović, nijesu uložena dodatna sredstva, jer su sve poslove radili radnici njihovog preduzeća, koji su obučeni da rade krovove, zidaju i izvode slične poslove.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com