RADUNOVIĆ: Danas je rođendan ove “E viva” Crne Gore, a sjutra one slobodarske - Volim Podgoricu

RADUNOVIĆ: Danas je rođendan ove “E viva” Crne Gore, a sjutra one slobodarske

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kaže da je na današnji dan 1941. godine nastala “dukljansko-montenegrinska e viva Crna Gora”.

“Na današnji dan izbačena je trobojka od italijanskog namjesnika, a alaj barjak (današnja državna zastava) promovisan u državnu zastavu Nezavisne Crne Gore. Na današnji dan je crnogorski jezik prvi put u istoriji proglašen službenim. Na današnji dan su Srbi koji su ginuli s Kosovom i Lazarom na usnama, a Obilića medaljom na grudima, proglašeni nesrbima – etničkim Crnogorcima – verzijom Crvenih Hrvata”, navodi on.

Prema njegovim riječima, jao nikada u prošlosti, Crna Gora je suočena sa falsifikatorima svoje istorije.

“Pokušaji da se ona skrene sa svoje prirodne duhovne, nacionalne i kulturne vertikale, služe za stvaranje novog čovjeka i tvorevine u kojoj bi istorija počinjala 2006. godine, a od ranijih vremena uzimali bi se pojedini događaji koji bi se, naravno, prvo ,,oblikovali” u nekoj od dukljanskih fabrika falsifikata. Tako smo došli i do situacije da oni koji danas baštine politiku Crne Gore od 12. jula 1941. bučno najavljuju proslavu 13. jula kada su naši preci ustali protiv okupatora i njihove antisrpske, Pavelićevske tvorevine na tlu ove slobodarske zemlje. Današnja Crna Gora baštini sve što je inaugurisala Petrovdanska Crna Gora i baš ništa što je značila 13. julska Crna Gora. A, Trinaestojulska Crna Gora je na kraju odnijela pobjedu. Čestitamo vam 13. jul 1878. i 13. jul 1941. godine, kad je Crna Gora bila – Crna Gora! Uvijek ćemo se boriti za slobodnu Crnu Goru, ponosni na 13. jul 1878. i 1941, kao i na Vučji Do, Mojkovac, Fundinu, Martiniće, Skadar, Grahovac… Na taj način čuvamo sjećanje na naše pretke od onih koji žele da iskrive istinu, i u konačnom, odvuku u zaborav sve ono što je naša suština”, zaključuje Radunović.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com