ALARMANTNI PODACI: Na Cetinju za četiri mjeseca 112 stanovnika manje - Volim Podgoricu

ALARMANTNI PODACI: Na Cetinju za četiri mjeseca 112 stanovnika manje

Tokom prva četiri, odnosno pet mjeseci tekuće godine, broj stanovnika Cetinja manji je za 112, pokazuju podaci koje je u posljednjem mjesečnom izvještaju objavio Monstat. Broj rođenih u odnosu na umrle manji je za 49, a doseljenih u odnosu na odseljene za 63.

Riječ je o podacima koji se odnose na prirodno kretanje stanovništva, odnosno kretanje stanovništva unutar Crne Gore po opštinama – a predstavljeni su podaci koji se odnose na broj rođenih, umrlih, doseljenih i odseljenih.

Na Cetinju je tako tokom prva četiri mjeseca ove godine rođeno 39 djece, i to 16 ženske i 23 muške. Sa druge strane, broj umrlih na Cetinju u isto je vrijeme bio više nego dvostruko veći – 88. U prvoj trećini godine time je nastavljen negativan trend, pa je prirodni priraštaj bio u ravni od -49, skoro koliko za svih 12 mjeseci 2017. godine.

Podsjetimo, tokom prošle godine, na Cetinju je zabilježen negativan prirodni priraštaj u iznosu od -53 (175 rođenih; 228 umrlih).

Podaci o kretanjima unutar opština dati su za period od januara do maja. U tom razdoblju, na Cetinje je doselilo 45 stanovnika, a broj odseljenih je bio veći – 108.

Tokom prošle godine, broj doseljenih iznosio je 80, a odseljenih 222.

cetinjskilist.com

1 komentar

  1. I found your blog web site on google and test a few of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I just extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Searching for ahead to reading more from you later on!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com