ŠEKI RADONČIĆ SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU: Lakićevu pozvao na poligraf - Volim Podgoricu

ŠEKI RADONČIĆ SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU: Lakićevu pozvao na poligraf

Publicista Šemsudin Šeki Radončić saslušan je juče u Višem državnom tužilaštvu po prijavi novinarke ND „Vijesti” Olivere Lakić koja je ranjena prije dva mjeseca. Radončić je kazao da je izjavu dao na okolnosti navoda koje je iznio u jednom intervjuu kada je rekao da je pucanj u Lakićevu bio kontrolisan kako bi se izbjegla kost i veliki krvni sudovi. Takođe, novinarki je bio sporan i dio Radončićeve izjave u kojoj je naveo da je pucano iz malokalibarskog oružja pošto metak nije pronađen. Radončić je tužiocu kazao da je sve ove navode iznio na osnovu saznanja koja je dobio od nadležnih, ali i na osnovu „zdravorazumskog zaključivanja”.

– Rekao sam tužiocu da se javno nudim da idem na poligrafsko ispitivanje na okolnosti saznanja vezanih za napad na Lakićevu. Međutim, tražio sam da se i ona podvrgne poligrafskom ispitivanju, da kaže šta zna o napadu na nju, zašto je odbila saradnju sa policijom u ključnom momentu i što je otjerala policajce – kazao je Radončić tužiocu.
On je pojasnio i da je ocjenu da je u pitanju malokalibarsko oružje donio na osnovu provjerenih i javno saopštenih informacija da je rana mala. Radončić tvrdi i da je tužiocu saopštio imena ljudi iz misije OEBS- a koji su posjetili Lakićevu i koji su mu prenijeli podatke o njenom stanju uz konstataciju da im je saopštila da joj je napadač prislonio pištolj na nogu i da je rana koju je zadobila mala. Takođe, potvrdu za to je dobio i od ljekara iz Kliničkog centra čija imena tužiocu nije htio da navede.

– Moje i ispitivanje novinarki „Dnevnih novina” koje su saslušane ranije doživljavam kao klasični mobing nad uplašenim crnogorskim tužilaštvom koje strepi šta će o njima napisati „Vijesti” i kako će ih predstaviti pred međunarodnim faktorima. Ovo je pokušaj dizanja novih tenzija oko napada na Lakićevu i uzimanja još više novca na ime grantova – kazao je Radončić u tužilaštvu.
Lakićeva ga je prijavila zbog iznošenja detalja o napadu koji je preživjela, a koji nijesu bili poznati ni istražiteljima koji vode ovaj slučaj.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com