OPREZ: Uvozna piletina puna vode - Volim Podgoricu

OPREZ: Uvozna piletina puna vode

Iz nikšićke firme „Novi monteživ“, koja se bavi proizvodnjom pilećeg mesa, apelovali su juče na potrošače da kupuju domaće pileće meso. U okviru kampanje koju su pokrenuli pod nazivom „Kupujmo pileće meso, a ne vodu“ uradili su istraživanja na sadržaj vode u zamrznutom pilećem mesu koje dolazi iz uvoza i utvrdili velike količine vode. To pileće meso, tvrde u kompaniji, može se kupiti u maloprodajnim objektima, a i konzumirati u velikom broju restorana, hotela i drugih ugostiteljskih objekata širom Crne Gore.
– Na osnovu dobijenih rezultata zaključili smo da uvozno meso sadrži dva do osam puta više vode u poređenju s mesom koje proizvodi naša kompanija. Možete se zapitati kako i zašto je to moguće i dozvoljeno. S jedne strane postoje čisti tehnički razlozi ali i komercijalni – navode u saopštenju, ističući da njihovi zaključci izvedeni na osnovu istraživanja nijesu važeći za svježe meso.
U procesu proizvodnje piletina mora biti rashlađena, pojasnili su iz „Novog monteživa“, a to se vrši hladnim vazduhom ili vodom. Kada se koristi hladna voda dio nje ostaje u piletini, što primjenjuju mnogi proizvođači da bi dobili veću težinu mesa. Vodom i dodavanjem hemikalija u pileće meso, što čine pojedini proizvođači, njihov proizvod dobija i ljepši izgled te je prijemčiviji potrošaču, što poboljšava prodaju, ali za ishranu nije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com