UBISTVO U CENTRU PODGORICE: Tragovi ubice ostali na oružju - Volim Podgoricu

UBISTVO U CENTRU PODGORICE: Tragovi ubice ostali na oružju

Vrhovni sud je na predlog Specijalnog tužilaštva produžio pritvor Janku i Predragu Vukadinoviću, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije i učešće u ubistvu Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u podgoričkom lokalu „Forum” 31. marta ove godine.

Istovremeno, pritvor je produžen i Lidiji Bulatović i Tomu Oroviću, dok se direktni izvršilac ubistva Šakovića i Jovanovića Marko Jovanović još uvijek nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica.

Osnovana sumnja daje okrivljeni Marko Jovanović izvršilac predmetnog krivičnog djela proizilazi iz činjenice da je biološki trag ovog okrivljenog pronađen na vatrenom oružju iz koga su oštećeni lišeni života. Za izvršenje predmetnog krivičnog djela korišćeno je vozilo „citroen” CZ reg.br. PG HN 834, u kome su nađeni biološki tragovi okrivljenog Marka Jovanovića, osnovano sumnjivog neposrednog izvršioca, ali i tragovi Janka Vukadinovića, a koje vozilo je okrivljeni Predrag Vukadinović iznajmio, kako se to utvrđuje iz ugovora o iznajmljivanju vozila kod agencije „RT”. Ove činjenice ukazuju na osnovanu sumnju da su okrivljeni Vukadinovići zajednički sa okrivljenim Markom Jovanovićem izvršili krivično djelo teško ubistvo, bitno doprinoseći njegovom izvršenju, radnjama za koje postoji osnovana sumnja da su ih preduzeli navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Prema tim navodima, okrivljeni Vukadinovići, Lidija Bulatović i Tomo Orović su postali pripadnici kriminalne organizacije što se potvrđuje iz pribavljenih dokaza i podataka iz kojih proizilazi takođe osnovana sumnja da je kriminalna organizacija bila stvorena radi vršenja neodređenog broja teških krivičnih djela, između ostalog, ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Osnovana sumnja da su okrivljeni pripadnici kriminalne organizacije proizilazi iz dosad prikupljenih mjera tajnog nazora, čiji se rezultati nalaze u spisima predmeta, kao i na osnovu fotografija CMC sadržine telefonske komunikacije okrivljenih. Osnovana sumnja da je okrivljeni Tomo Orović izvršio krivično djelo razbojništvo između ostalog proizilazi iz odbrane ovog okrivljenog koju je dao pred ODT Pogorica u kojoj je opisao okolnosti izvršenja predmetnog krivičnog djela piše u rješenju.

Takođe se navodi i da zbog brojnih dokaza koje je trebalo pribaviti u toku istrage i složenosti predmeta, istraga dosad nije okončana iz objektivnih razloga, tim prije što se osnovano sumnjivi neposredni izvršilac krivičnog djela teškog ubistva nalazi u bjekstvu, a još uvijek nije otkriven organizator koji je stvorio kriminalnu organizaciju radi vršenja ovog i drugih krivičnih djela.

Specijalni tužilac je u predlogu za produženje pritvora poimenično naveo svjedoke koje u daljem toku postupka treba saslušati i to: Romanović Krulanović Snežanu, Bojanu Tvrdić, Lazara Raičevića, Sabrinu Jelić, Anu Jovanović, Mitra Radulovića, Zorana Šundića i Miletu Jokić, istovremeno ukazujući sa kojim od ovih svjedoka okrivljeni Vukadinovići i Lidija Bulatović imaju bliske komunikacije.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com