Večeras otvaranje Spuškog ljeta - Volim Podgoricu

Večeras otvaranje Spuškog ljeta

Tradicionalna manifestacija Spuško ljeto počinje večeras. U 20 sati je defile učesnika, a svečano otvaranje zakazano je za 21 sat, kada i koncert ispod Spuškog mosta.

U narednih tridesetak dana posjetioci će moći da uživaju u nastupima folklornih ansambala, malom fudbalu, ali i ukusnoj hrani, istakao je za Radio Crne Gore direktor lokalne Turističke oganizacije Ivan Dragojević.

“Folklorni ansambli dolaze iz Srbije, Makedonije i Bugarske, a imamo i dva domaća – Oro i Danilovgrad”, kazao je Dragojević.

Sljedeće sedmice startuje turnir u malom fudbalu.

“Obezbijedili smo novčane nagrade. Najboljim seniorima pripašće 1500 eura, a drugoplasiranoj ekipi 750”, objašnjava Dragojević.

Tokom ljeta, Danilovgradjani i gosti biće u prilici da isprate i druge zanimljive manifestacije.

“Biće organizovano tradicionalno takmičenje u spremanju riblje čorbe, zatim balkansko prvenstvo u benč presu. Drugog avgusta obilježavamo Ilindan na Sinjajevini, nakon toga su Bjelopavlićke sportske igre, i na kraju – manifestacija Rijekom Zetom”, kazao je Dragojević.

U Turističkoj organizaciji Danilovgrad za sada nemaju precizne podatke o broju posjetilaca, ali naznake su da je sezona bolja od prošlogodišnje.

Radio Crne Gore

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com