Miloš i Dragan vraćaju Svetove dugove - Volim Podgoricu

Miloš i Dragan vraćaju Svetove dugove

Budvanski Sekretarijat za zaštitu imovine uputio je predlog javnom izvršitelju – da se blokira imovina Miloša Marovića i njegovog strica Dragana Marovića, kojom su garantovali da će Svetozar Marović vratiti 1.100.000 eura na osnovu sudske presude za korupcionaške afere u toj opštini.

“Vijestima” je nezvanično saopšteno iz tog sekretarijata da su izvršitelju dostavili tražena, dodatna dokumenta i da očekuju da će se donijeti rješenje o izvršenju, kao što je to učinjeno u slučaju Miloševog oca – Svetozara Marovića.

Javni izvršitelj je prije deset dana, na predlog Opštine, donio rješenje o naplati 1.096.481 eura, koliko Svetozar – šef budvanske kriminalne grupe, mora da plati zbog raznih malverzacija…

Izvrišitelj je blokirao sve bankovne račune Marovića u Crnoj Gori, ali je Opština sa njih “skinula” samo 460 eura…

Naložena je, međutim, i prodaja automobila, kao i njegove zemlje na Jazu i u grbaljskom selu Krimovica.

Kao garanciju da će njegov otac vratiti više od milion eura, Miloš je založio deset hiljada kvadrata u Mrčevom polju. Na imovinu je upisana privremena mjera Višeg suda upravo kako bi se onemogućila prodaja.

Ta imovina, međutim, prošle godine blokirana je i zbog optužbe Specijalnog tužilaštva da je stečena kriminalom.

Dragan Marović je na izdržavanju zatvorske kazne zbog malverzacija tokom gradnje na rtu Zavala.

On je zemljom u zaleđu Jaza, garantovao da će biti izmiren milionski dug njegovog brata…

Krajnji rok rok da Marović uplati novčanu kaznu u kasu Opštine Budva, istekao je 10. oktobra.

“Određuje se izvršenje i na pokretnim stvarima izvršnog dužnika radi namirenja potraživanja, koje će se sprovesti popisom, procjenom i prodajom popisanih pokretnih stvari. Zabranjuje se dužniku da raspolaže popisanim pokretnim stvarima pod prijetnjom krivičnopravne odgovornosti”, piše u rješenju izvršitelja.

Blokirane su dvije parcele na Jazu od ukupno 1.600 kvadrata, koje su kategorisane kao šume, a na koje su polovina u vlasništvu Marovića. Takođe, izvršenje se odnosi na livadu od 1.274 kvadrata, 615 kvadrata pašnjaka i 2.190 kvadrata šume koje su četvrtina u vlasništvu Marovića u Krimovici.

Na prodaji će se naći i osmina vlasništva Marovića na lokalitetu Dubraljevina, gdje on sa svojim rođacima ima ukupno 5.357 kvadrata šuma i pašnjaka, kao i četiri vikendice od po 51, 68, 89 i 107 kvadrata, na kojima Svetozar ima pravo osmine vlasništva.

Otac i sin već više od godinu nalaze se u Beogradu, iako ih Crna Gora potražuje zbog izdržavanja zatvorskih kazni.

I Miloš je priznao da je bio dio kriminalne grupe, koja je učestvovala u malverzacijama oko prodaje 27 hiljada kvadrata opštinske zemlje u industrijskoj zoni Jaza, čime su oštetili opštinsku kasu za 1.4 milion eura. Osuđen je na godinu zatvora i plaćanje novčane kazne od 385 hiljada eura, koju je prije godinu izmirio.

Miloš je u međuvremenu dobio srpsko državljanstvo, pa je podnio zahtjev da robiju od 11 mjeseci služi u toj državi.

Svetozar je navodno i dalje na liječenju u Beogradu, a čeka ga četvorogodišnja robija.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com