Srzentić nezakonito zaposlio ženu funkcionera ANB-a - Volim Podgoricu

Srzentić nezakonito zaposlio ženu funkcionera ANB-a

Predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić nezakonito je zaposlio Anu Živanović, suprugu funkcionera Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Ilije Živanovića. To je utvrđeno inspekcijskom kontrolom Odjeljenja za inspekcijski nadzor Ministarstva javne uprave početkom ovog mjeseca, po prijavi službenika barske opštine koji su otkrili nezakonito postupanje čelnika opštine.
Srzentić je Anu Živanović rasporedio na mjesto savjetnika predsjednika Opštine za međunarodnu saradnju, odnose sa javnošću i protokol.

Vanredni inspekcijski nadzor izvršio je upravni inspektor Marko Vučinić. U njegovom zapisniku o izvršenom nadzoru od 2. jula ove godine piše da Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Službe predsjednika Opštine Bar i odluka o izmjenama i dopunama nije usklađena sa članovima 5, 6, 7 i 8 Uredbe o zvanjima lokalnih službenika i namještenika u pogledu zvanja i propisanih uslova radnog mjesta – Savjetnik predsjednika Opštine za međunarodnu saradnju, odnose sa javnošću i protokol, odnosno radno mjesto nije sistematizovano.
U suprotnosti je i sa članovima 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 i 25 Zakona o državnim službenicima i namještenicima u pogledu zvanja i propisanih uslova za to isto radno mjesto.
– Zapisnik je sačinjen u službenim prostorijama Upravne inspekcije Ministarstva javne uprave u skladu sa odredbom člana 31, stav 1 Zakona o inspekcijskom nadzoru, na osnovu dokumentacije izuzete u postupku inspekcijskog pregleda, zbog obima i složenosti inspekcijskog nadzora – piše u zapisniku inspektora Vučinića.
Dodaje se da je kontroli prisustvovala i Svetlana Gažević, sekretarka Sekretarijata za opštu upravu Opštine Bar.
– U postupku inspekcijskog nadzora koji je pokrenut i vođen po službenoj dužnosti, upravni inspektor je izvršio uvid u dokumentaciju i evidencije Ane Živanović, odnosno službenice Službe predsjednika Opštine Bar, u predmetu inspekcijskog nadzora – piše u zapisniku.

Dodaje se da je uvidom u oglasnu dokumentaciju inspektor utvrdio da je odlukom Srzentića 6. juna 2017. godine pokrenut postupak popune radnog mjesta Savjetnik predsjednika Opštine za međunarodnu saradnju, odnose sa javnošću i protokol u Službi predsjednika u Opštini Bar.
Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, a u skladu sa članom 36 Zakona o inspekcijskom nadzoru, upravni inspektor ukazao je Srzentiću da u roku od 90 dana od dana prijema zapisnika otkloni nepravilnosti utvrđene u postupku nadzora.

– O preduzetim mjerama i radnjama odgovorno lice kome je ukazano na otklanjanje nepravilnosti je u obavezi da pisano obavijesti upravnu inspekciju u roku od sedam dana od dana isteka roka određenog za otklanjanje nepravilnosti – piše između ostalog u zapisniku Vučinića.
Ana Živanović, zbog čijeg zaposlenja je reagovalo Odjeljenje za inspekcijski nadzor, je supruga načelnika ANB-a za Bar, Ulcinj, Budvu Ilije Živanovića, koji se u okviru svojih poslova bavi i stanjem bezbjednosti od Ulcinja do Herceg Novog i prikupljanjem podataka o organizovanom kriminalu.

(Dan)

1 komentar

  1. Ana Zivanovic je jedan od najboljih i najpismenijih kadrova koji je usao u opstinu Bar ikad

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com