Đukanović sa poslanicima EP: Reformama najbrže do EU - Volim Podgoricu

Đukanović sa poslanicima EP: Reformama najbrže do EU

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas poslanike Evropskog parlamenta koji učestvuju na dvodnevnom zasjedanju Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), na čelu sa kopredsjedavajućim Odbora Peterom Kurumbaševim.

Šef delegacije je čestitao Predsjedniku Đukanoviću ubjedljivu pobjedu na izborima u prvom krugu, ističući da su na njima generalno ispoštovane fundamentalne slobode, kao i da postoji prostor za poboljšanje povjerenja u izborni proces, u skladu sa preporukama ODIHR, koje POSP podržava, uz očekivanje da će u radnoj grupi koja radi na njihovoj implementaciji učestvovati i predstavnici opozicije. On je čestitao Crnoj Gori na svim ostvarenim dostignućima, naglašavajući posebno značaj pregovora za poglavlja 23 i 24, uz želju da cio Balkan bude u procesu integracija.

Predsjednik Đukanović je potvrdio nedvosmislenu opredijeljenost i posvećenost Crne Gore evropskoj perspektivi, uz ocjenu da se naša zemlja, nakon prijema u NATO, stabilno i dinamično kreće ka svom drugom strateškom cilju – članstvu u EU. Najsigurniji i najbrži put do tog cilja vodi kroz reforme, usvajanje evropskih vrijednosti i dostizanje evropskog kvaliteta života za naše građane. Mi znamo da je još mnogo posla pred nama i da su poglavlja vladavine prava čvorište pregovaračkog procesa, rekao je predsjednik Đukanović, izražavajući nadu da Evropska unija neće odustati od ujedinjenja, da će prepoznati geostrateški značaj Zapadnog Balkana i u zajedničkom interesu podstaći njegove evropske aspiracije.

Parlamentarci iz 7 zemalja i 5 političkih grupa, pozdravili su rezultate Crne Gore u EU integracijama, posebno apostrofirajući usklađenost sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU i doprinos regionalnoj stabilnosti, uz konstataciju da naša zemlja ulazi u finale procesa. Oni su posebno izrazili interes za ocjene predsjednika Đukanovića o kretanjima u regionu, kao i za neka aktuelna pitanja iz političkog života u Crnoj Gori.

2 komentara

  1. I am so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

  2. Naturally I like your web site, however you have to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell you. Nevertheless I will surely come again again!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com