Odbor izglasao: Crnogorska će biti dio budvanske vlasti - Volim Podgoricu

Odbor izglasao: Crnogorska će biti dio budvanske vlasti

Budvanski odbor Crnogorske izglasao je večeras da ta partija bude dio vlasti u metropoli crnogorskog turizma.

Kako CdM saznaje, Crnogorska će sjutra prije sjednice lokalnog parlamenta potpisati koalicioni sporazum sa strankama koje čine vlast- DF-om, Demokratama, SNP-om, SDP-om i LP-om.

Ubrzo su se oglasile i Demokrate.

“U cilju razrješenja složene političke situacije u Budvi, a sa namjerom sprječavanja Demokratske partije socijalista da preko svoje Vlade uvede svoju prinudnu upravu u ovoj opštini, OO Demokratske Crne Gore Budva je na večerašnjoj sjednici usvojio Odluku o proširivanju postojeće vladajuće koalicije sa odbornicima Crnogorske. Na ovaj način, Demokrate i naši koalicioni partneri na lokalnom nivou spriječili su pokušaj DPS-a da koruptivnim metodama, kojima su skloni, što su više puta dokazali u nekoliko crnogorskih opština, preuzme vlast i u budvanskoj opštini”, saopštile su Demokrate.

Kako su dodali, ovu odluku su proslijedili Glavnom odboru Demokrata.

Crnogorska je do sada bila dio opozicije i ima dva odbornička mandata, pa je sa ovim dogovorom, makar privremeno, riješena kriza vlasti u Budvi koja traje mjesecima.

Podsjećamo, sjednice Skupštine se ne održavaju više od pola godine jer nema kvoruma, nakon što je nezavisni odbornik Stevan Džaković prestao da bude tas na vagi koji je omugućavao da vladajuća koalicija ima prevagu i kvorum.

Na drugoj strani, Vlada je upozoravala da će, ukoliko se situacija ne riješi , uvesti prinudnu upravu, pa je Budvi dala rok da situaciju riješi do 21. jula.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com