Podgoričanin završio u zatvoru zbog lažnog policajca - Volim Podgoricu

Podgoričanin završio u zatvoru zbog lažnog policajca

Porodica Marka Rnkovića ogorčena je na postupanje nadležnih organa prema ovom Podgoričaninu kojeg su poslali u pritvor zbog, kako tvrde, momka koji već ima presude zbog maltretiranja ljudi.

Naime, kako pojašnjavaju, Rnković je duže vremena bio meta maltretiranja B.M. iz Podgorice kojem se u više predmeta sudi za lažno predstavljanje. On se građanima lažno predstavljao, maltretirao ih i pretresao. Tako, kako tvrde članovi porodice Rnković, B.M. je Marku duže vrijeme konstantno slao prijeteće poruke. Kako nije odustajao, problem je kulminirao 10. jula. Rnković i B.M. su se sreli kada su se zbog uznemiravanja preko telefona posvađali. Tokom verbalnog sukoba Rnković je ošamario B.M. koji je počeo da doziva policiju. Kako se incident dogodio u blizini Centra bezbjednosti Podgorica policajci su odmah izašli na lice mjesta i priveli Rnkovića.

On je nakon toga saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu, a sudija za istragu mu je odredio pritvor.

Njegova porodica tvrdi da je pritvoren nepravdeno i to zbog momka koji ga je duže vrijeme uznemiravao. Naglašavaju i da su se raspitali i saznali da B.M. nema nikakvih povreda zbog čega su ogorčeni na postupanje tužilaštva i sudije koji su donijeli rješenje o pritvaranju.

Rnkovići napominju da se protiv B.M. vodi više postupaka, da je u jednom i osuđen, ali da se on uprkos svemu tome i dalje nalazi na slobodi, za razliku od Marka koji je kao jedna od njegovih meta završio u Spužu.

B.M. je sredinom maja osuđen na osam mjeseci zatvora. Teretio se da je u avgustu 2016. godine prepravio službenu legitimaciju policajca, na njoj nalijepio svoju fotografiju i svoje ime, a potom je koristio. Optužen je da je u martu 2017. godine ušao u poslovnicu banke i tražio podatke o S.M., zaposlenom u toj banci. Nekoliko dana kasnije, 6. aprila optužen je da je u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, zaustavio D.M. i trojicu maloljetnika, tražio im lične karte i pretresao ih. Isto je, prema optužnici, uradio i 20. aprila na Skalinama.

Na teret mu se stavlja krivično djelo falsifikovanje isprave i lažno predstavljanje.

DAN

1 komentar

  1. Hello! I merely would like to provide a huge thumbs up for your excellent info you’ve got here during this post. I will be returning to your website for more soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com