VATROGASCI POZVALI GRAĐANE: Prijavite one koji podmeću požare! - Volim Podgoricu

VATROGASCI POZVALI GRAĐANE: Prijavite one koji podmeću požare!

Nakon što su tokom praznika gasili požare na 48 lokacija u Glavnom gradu, pripadnici Službe zaštite i spašavanja su juče u park šumi na Zlatici intervenisali čak tri puta. Veća materijalna šteta je spriječena.

“Prema svemu sudeći i onim što smo zatekli na licu mjesta, pogtovo kod te treće dojave, zatekli smo vatru na nekoliko lokacija u samom parku, možemo zaključiti da je u pitanju namjerno paljenje”, kaže komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice, Lazar Čađenović.

Dok nadležni rade na otkrivanju počinilaca, u Službi zaštite i spašavanja sigurni su da se ne može ponoviti prošlogodišnja intenzivna požarna sezona.

“Već u ovom trenutku možemo reći da se neće ni blizu ponoviti. I vremenske prilike utiču na to, ali mislim da smo svi zajedno izvukli jedno veliko iskustvo, jednu veliku pouku, da ćemo se svi zajedno angažovati da nam se sezona kao što je 2017. nikad vise ne ponovi”, rekao je Čađenović.

Vatrogasci na građane apeluju da im pomognu.

“Da svi zajedno kao zajednica učinimo da se broj požara generalno smanji na način što ćemo sva ta lica, sve te namjerne izazivače požara prijaviti nadležnim službama, eventualno uslikati mobilnim telefonima ili na drugi način pomoći da se do njihovog identiteta dođe”, ističe Čađenović.

Služba zaštite i spasavanja će, zarad što brže reakcije u početnoj fazi požara, ali i identifikacije onih koji podmeću požar, u osmatranje uključiti i dron sa kamerom visoke rezolucije.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com